Kildare Arthur Guinness
Crita Kita

Tindakake Jejak Arthur Guinness

Tindakake jejak Arthur Guinness ing jalur 16km iki, njupuk situs-situs bersejarah sing ana gandhengane karo bir sing misuwur ing Irlandia - kulawarga Guinness. Jelajahi kutha Celbridge ing ngendi Arthur ngenteni masa kanak-kanak, Leixlip - papan pabrik bir pertamane, pusat interpretasi lan pameran Ardclough - Saka Malt nganti Vault, lan Kuburan Oughterard - papan pamungkas.

Cara Arthurs 11

Objek wisata sing populer The Guinness Storehouse bisa dadi omahé pucuk sing misuwur nanging luwih jero lan sampeyan bakal ngerti manawa papan kelairan lan evolusi dununge ana ing kabupaten Kildare. Peneliti lokal ngenteni telung taun ing arsip kanggo map urip lan jaman kulawarga nggawe bir sing paling misuwur iki lan asile Jejak Warisan Arthur - rambute 16km sing apik banget utawa numpak sepeda liwat sisih lor-wétan Kildare nalika sampeyan ngetutake langkah sing digawe awake dhewe lan njupuk sawetara landmark sejarah penting ing dalan.

Jalur kasebut diwiwiti ing endi rong kali ketemu, Liffey lan Rye, nyedhiyakake pemandangan sing apik banget kanggo nyetel pemandangan sing apik banget iki. Leixlip ana ing ngendi visi Arthur dadi kasunyatan - dheweke nate survey ing sakiwa tengene lan dianggep sampurna kanggo pabrik bir, dheweke nampa sawetara dhuwit wiwitan kanggo usahane saka Uskup Agung Harga sing dikubur ing greja abad pertengahan St Mary's lan dheweke saluran banyu kanggo narik produke menyang akeh.

Ing saindhenging banyu sampeyan bakal disabetake karo impose Kastil Leixlip sing duwe bagean wiwit taun 1172 lan wektu invasi Norman. Bangunan iki nyedhiyakake link urip paling kuat menyang Arthur amarga dituku karo keturunane Desmond Guinness ing taun 1958.

Cara Arthurs 5

Kepala menyang Celbridge

Sabanjure menyang Celbridge, papan sing ditindakake Arthur nalika isih cilik lan sinau kerajinan pembuatan bir ing sisih bapake. Warga lokal menehi manthuk marang pengusaha kanthi patung sing apik banget ing tengah kutha.

Cara Arthurs 6

Lintasan kasebut uga ngajak sampeyan njupuk situs bersejarah liyane kayata Omah Castletown, Estate gaya Palladian paling awal lan paling gedhe ing Irlandia, lan The Wonderful Barn - sawijining kabodhoan sing ditugasake ing taun 1743 sing saiki duwe status minangka situs warisan donya UNESCO.

Saka kana, sampeyan diarahake menyang Hazelhatch, tekan Grand Canal sing megah - prestasi rekayasa Victoria - banjur menyang Lyon Estate, papan kaendahan sing luar biasa saka sepuluh Raja Leinster sing sadurunge mrentah ing milenium pertama. Uga wis dadi greja abad kaping pitu, banjur kastil lan kutha sing banjur dirusak dening perang ing taun 1641. Ing sacedhake reruntuhan Lyons House dibangun lan nuwuhake industri lan komunitas rame supaya tuwuh ing saubenge, salah sawijining anggota komunitas iki yaiku Joseph P. Shackleton, hubungane karo penjelajah Antartika Ernest, sing kerja ing pabrik tepung.

Cara Langsung IntoKildare.ie

 

Saka Malt menyang Vault

Sadurunge ngunjungi papan istirahat pungkasan Arthur Guinness, mampir ing Ardclough kanggo ndeleng pameran Saka Malt menyang Vault iku kudu dadi bagean saka critane. Pusat Desa Ardclough minangka siji-sijine pusat interpretasi saka pemakaman Arthur Guinness. Pameran kasebut nggoleki kuburan abad kaping 6 lan kastil sing rusak, menara bunder lan makam anggota kulawarga Guinness.

Cara Arthurs 8

Pungkasan sampeyan ing jalur kasebut bakal nggawa sampeyan menyang Kuburan Oughterard, papan istirahat pungkasan Arthur Guinness lan sawetara anggota kulawarga. Kuburan kasebut ana ing ndhuwur bukit cilik lan menehi pemandangan sing apik banget saka pemandangan Kildare sing nyapu lan ing sisih kidul pegunungan Dublin lan Wicklow.

Jalur kasebut cocog kanggo klompok kulawarga kanthi mlaku-mlaku 3 nganti 3.5 jam utawa antarane muter 1 nganti 1.5 jam.

Peta Arthurs Way 600
Peta Arthurs Way 600