Crita Kita

Budaya Wengi Kildare 2019

Iki minangka prestasi apik kanggo Dewan Kildare County lan utamane kanggo grup, papan, seniman lan organisasi sing wis nyumbang, sajrone dasawarsa pungkasan, kanggo nggawe Budaya Night minangka kesempatan taunan kanggo njelajah sumber budaya sing akeh ing kabupaten kita.

Wiwit wiwitan, komunitas lokal dadi jantung lan jiwa ing Kildare Culture Night lan kita pengin ngrayakake liwat telung proyek komunitas sing khusus lan siyap-siyap.

Duta Besar Kita, Margaret Becker, wis pirang-pirang taun suwene mlebu ing seni ing Kildare, minangka seniman kaca lan pencetak cetak lan pangadeg Leinster Printmaking Studio ing Clane ing taun 1998.  Dina Jumuah 20th September dheweke ngajak sampeyan ngrayakake budaya; kanthi luwih saka 70 acara GRATIS kanggo Mbungkus Sampeyan ing Budaya!

 

PROYEK KOMUNITAS KHUSUS

In Desa Ardclough sawetara klompok lokal bakal padha kumpul ing pirang-pirang minggu sadurunge wengi Budaya kanggo nggawe pameran bakat lan katrampilan sing ditawakake desa.

Dipunfasilitasi lan didhukung dening Dewan Komunitas Ardclough, Grup Drama Ardclough, Teater Pemuda Ardclough, Klub Ardclough GAA lan Koor St. Annes bakal nggawe tampilan jendela lan kinerja "pop up" sawise massa sing bakal ngenalake sampeyan program Budaya Wengi.

Booth Foto Wengi Budaya

Éling karo anggota McAuley Place lan seniman Cathy O'Brien ing pirang-pirang minggu sadurunge Budaya Night, Photo Booth khusus bakal lelungan saka papan liya ing wayah wengi, kanggo nggawe sampeyan gambar lan nggawe sampeyan dadi bagean ing wengi sing apik iki.

Kanthi keramik minangka medium utama, artis Marta Golubowska lan anggota saka Asosiasi Kursi Roda Irlandia Athy bakal ningkatake inklusifitas lan kesetaraan liwat seni. Pameran sing ditampilake ing Athy Library for Culture Night bakal menehi sekilas babagan apa sing bisa diarepake ing wayah wengi.

Sesi Cowboy Rhinestone - Budaya Wengi Edisi Khusus!

Wektu: 4 sore

Lokasi: online (deleng rincian ing ngisor iki)

Telpon: Carolann Courtney 045 448316

email: carolanncourtney@kwaras.ie

Sesi Cowboy Rhinestone nampilake "One Kiss Kiss", cicilan kaping lima sesi musik langsung kita. Panulis lagu penyanyi adhedhasar Kildare, Ross Breen, ndhisiki trek kanthi trek sing apik mula gabung karo kita kanggo ndeleng dhisik. Isi dina Jumuah iki kanthi romansa, kekancan lan lagu. 

Edisi Khusus Malam Budaya Kita minangka kolaborasi antarane Past Times & Voice of Choir Community Spring lan ora bisa dilalekake! Kanggo nonton peluncuran video iki kanthi langsung, log on: https://www.facebook.com/PastTimesCommunityChoir/

Sampeyan uga ngajak sampeyan "Nyambut 9 nganti 5" tampil langsung saka Lagu Kerja, Sea Shanties lan lagu babagan minggu kerja dina Setu tanggal 21 September jam 12 awan ing Naas CBS Boys School, Corbans Lane, Naas. Artis Tamu Ross Breen bakal nindakake "One Last Kiss" karo sedina.

  • Kursi roda bisa diakses
  • Kulawarga

CLOCHA RINCE - Rasa seni ing Perpustakaan Clocha Rince

wektu:  5.30 terus

Papan: Perpustakaan Clocha Rince

Email: suzanne.sherry@live.com

Telpon: 046 95553428

Situs web: www.kildare.ie/library   

Fb: KildareCountyLibraryService

Tw: @kildarelibrary

Gabung karo Pustaka Clocha Rince kanggo dina seni. Jam 5:30 sore bakal ana lokakarya seni bocah karo John Carpenter (8-12 taun) lan jam 6.30 Lokakarya Seni pamula diwasa karo John Carpenter. Katrangan lengkap sing kasedhiya saka Library.              

  • Kursi roda bisa diakses
  • Keluarga-loropaken    
  • Pesenan dibutuhake 

KILCOCK - Opening Pameran Manus Walsh

Wektu: Resepsi 4 nganti 6 sore.  Pameran bakal diterusake ing dina sabanjure

Papan: Galeri Seni Kilcock, Sekolah St., W23E5R5

Email: info@kilcockartgallery.ie 

Telpon: 086 257 8283  utawa (01) 6287619

Situs web: www.kilcockartgalog.ie

Manus Walsh entuk inspirasi akeh banget saka lanskap Burren lan perjalanan ing Chili & Spanyol.  Dheweke ngasilake karya kanthi kaendahan sing luar biasa, kontras karo kaleidoskop vertikal Valparaiso kanthi garis horisontal Burren. 

- Kursi roda bisa diakses

- Cocog-kulawarga

MAYNOOTH - Umur kaping 18 nganti Awal Abad 20

wektu:  4 - 8pm

Papan: Perpustakaan Russell, Kampus Selatan, Universitas Maynooth

Email: library.russell@mu.ie   

Telpon: 01 7083890

Situs web: www.maynoothuniversity.ie/library/collections/russell-library

Fb: MaynoothUniLibrary

Tw: perpustakaan_MU

Instagram: library_mu

Perpustakaan Russell ing Universitas Maynooth bakal dadi pameran sing apik saka koleksi abad kaping 18 lan 19. Tur uga bakal diatur saben jam. Pameran kasebut bakal dianakake Plancongan, Lukisan, Seni, Gambar, Kerajinan Tangan, Tembikar lan Jahit. Peta Ukur Ordnance 6-inch Kildare bakal ditampilake uga barang-barang saka Koleksi Khusus ing Perpustakaan John Paul II, lan arsip St Patrick's College Maynooth.

  • Keluarga-loropaken   

Kastil Maynooth kanthi Wengi

Wektu: 4 - 8.30 wengi

Papan: Kastil Maynooth

email: maynoothcastle@opw.ie

Telpon: 01 628 6744

situs web: www.heritageireland.ie

Facebook: maynoothcastle 

 Kastil Maynooth tau dadi pusat kekuwatan ing Irlandia lan papan budaya lan sinau. Selehake ing Wengi Budaya, deleng pameran, temokake pandhuan sing antusias lan berpengetahuan lan temokake babagan sejarah bangunan sing apik iki! 

- Bisa diakses Kursi Rodha

- Cocog-kulawarga                

- Sebagean ruangan

Wiwitan  lukisan  bengkel kanggo wong diwasa karo artis Mary Lambert

Wektu: 4 - 6

Venue:  Perpustakaan Komunitas Maynooth, Jalan Utama

Email: maynoothlib@kildarecoco.ie

Telpon: 01 628 5530   

situs web:  www.kildare.ie/library   ;     https://fineartemerica.com/

Fb: KildareCountyLibraryService

Tw: @kildarelibrary

Mary Lambert minangka seniman adhedhasar Dublin sing kerja ing minyak lan akrilat. Sawise sinau ing buku Tutelage pelukis hebat Jim Donnelly, dheweke tampil ing Seni Rakyat ing Stephen's Green lan ing Merrion Square, Dublin.  Mary bakal menehi lokakarya nglukis kanggo wong diwasa anyar, menehi sampeyan kesempatan kanggo ngembangake pendekatan lan teknik lukisan anyar.

- Kursi roda bisa diakses

- Pesenan dibutuhake 

Musik ing Gereja St. Maryam Irlandia

wektu:  6 - 9pm

Venue:  Parson Street, W23 W300

Email: cherry.prendergast@tcd.ie

Telpon: 087 6686236

situs web:   http://dunboyne.meath.anglican.org/

Fb: Dunboyne-lan-Rathmolyon-Group-Church-of-Ireland; maynoothband

Sore musik sing apik banget ing St. Mary kanggo ngrayakake Budaya Wengi: jam 6.15 sore pilihan greja lan musik sekuler karo Joanna Griffin (Soprano), Rev Eugene Griffin (Bass) lan Joan Alcorn (Organ); jam 6.45 sore musik tradisional lan abad pertengahan karo Push for Porter; jam 7.30 sore pilihan greja lan musik sekuler karo Joanna Griffin (Soprano), Rev Eugene Griffin (Bass) lan Joan Alcorn (Organ) lan jam 8.15 sore musik instrumental ringan karo St Mary's Brass lan Reed Band.

  • Kursi roda bisa diakses 
  • Keluarga-loropaken   
  • Kalebu dimensi basa Gailge / Irlandia  

Museum Ilmu Pengetahuan lan Ekusiologi Nasional Maynooth

Wektu: 7 - 9

Panggonan: College St Patricks

email:  niall.mckeith@spcm.ie

Telpon: 087 9152003

Situs web: http://maynoothcollege.ie

Fb:  Museum Ilmu Nasional

Museum kasebut gumunggung  loro tampilan sing nyengsemake  - Kaping pisanan yaiku koleksi instrumen ilmiah paling gedhe sing ditampilake ing publik ing Irlandia, umume digandhengake karo Nicholas Callan lan sing nomer loro, koleksi artefak gereja saka telung abad kepungkur, kalebu replika Kuil Bell St Patrick lan sakumpulan sandhangan sing ditampilake dening Kaisar Kaisar Elizabeth (Sisi), Permaisuri Austria, ing taun 1880.  Ing taun 1999, Dr. NE McKeith diangkat dadi kurator museum, nggambarake minat terus ing museum kasebut dening Departemen Fisika Eksperimen.

-   Kursi roda bisa diakses   

-   Keluarga-loropaken      

Musik kanggo kebebasan: Irama Guatemala-Latin

Wektu: 7 - 9 sore

Papan: Perpustakaan Maynooth

Email: poiesis.producciones@gmail.com

Telpon: 01 6285530

Situs web: www.fernandolopezmusica.com

Youtube: FERNANDO LOPEZ - OFICIAL POIESIS, SA

Fb: Fernando López Banda Jazz Fusión;   KildareCountyLibraryService

Tw:  @kildarelibrary

Konser akustik (gitar lan swara) saka penyanyi masarakat Guatemala, Fernando Lopez, panulis lagu lan etnomusikologis, komitmen kanggo keadilan sosial lan hak asasi manungsa liwat musike.

Lelungan puisi liwat irama Latin lan flamenco sing ditindakake ing jantung komunitas Maynooth.

- Kursi roda bisa diakses

- Cocog-kulawarga          

LEIXLIP - Pamrograman Film Kildare Young

Wektu: 7 - 9 sore

Papan: Perpustakaan Komunitas Leixlip

Email: leixliplib@kildarecoco.ie

Telpon: 01 6060050   

Situs web: www.kildare.ie/library

Fb: KildareCountyLibraryService

Tw:  @kildarelibrary

Gabung karo premiere film cekak anyar saka Kildare Young Filmmakers (KYF) sing menang multi-penghargaan, ditampilake bebarengan karo 2 produksi saka Kamp Musim Panas KYF taun iki. Tayangan film komedi, horor, romansa, drama lan film dokumenter bakal diterusake sesi Q&A karo anggota KYF lan tur ing Platform 4 Studios.  Iki minangka kesempatan kanggo ketemu anggota KYF lan ngrungokake babagan karya 'konco-konco' sing nggawe film cendhak.

  • Kursi roda bisa diakses

Trad ing Lumbung

Wektu: 7.30 - 9 sore

Panggonan: Barn Wonderful, Celbridge Road

Email: bredacody47@gmail.com

Telpon: 086 2005640   

Situs web: www.cceleixlip.com

Fb: CCÉ Leixlip

Tw:  CCÉ Leixlip

Comhaltas Leixlip minangka klompok tradisional Irlandia, kinerja kita ing Night Night bakal liwat Musik Irlandia - Nyanyi lan Nari, ing Wonderful Barn sing apik tenan!

  • Kursi roda bisa diakses
  • Kulawarga grapyak
  • Kalebu dimensi basa Gaeilge / Irlandia

CELBRIDGE - Artis Potret Taun 2019

Wektu: wiwit jam 5 sore

Papan: Omah Castletown

Email: info@sharonfidgeon.com

Sawise sukses ing kompetisi iki ing taun-taun kepungkur, acara Artis Potret Langit taun iki wis bali!  Iki minangka kompetisi Kildare Culture Night sing dibahas kanggo para seniman sing dikelola dening seniman lan kurator Sharon Fidgeon lan diadili dening panel saka sektor seni.  Anggota masyarakat bakal diajak nonton para seniman nggawe potret kepribadian misterius sing misuwur banget, udakara telung jam.

-          Keluarga-loropaken

Ngganti Masa Depan Kita: Dolanan Cilik babagan Masalah Gedhe

Wektu: 6.30 - 7.30

Lokasi: Derrybeg Farm CSA, Maynooth Road, Moortown

Email: derrybegfarm@gmail.com   

Telpon: 086 1228821    

Situs web: www.derrybegfarm.ie

Fb: derrybegfarm; jenniferlee2009

Kolaborasi menarik antarane Farm Organik Komunitas Derrybeg lan Teater Pemuda Kaleidoscope.  Dheweke nampilake téater ruangan sing dirancang kanthi mandhiri sing nggawa sampeyan lelungan sing ora bisa dielingi saka prosesi pemakaman bumi menyang game 'piggy in the middle', kanthi globe sing padhang.  Pertimbangan lan pangarep-arep, iki minangka swara sing ora bisa kita deleng - nyakup generasi muda sing wedi karo mbesuke, yen ora ana tindakan sing nuwuhake perubahan iklim SAIKI.

- Cocog-kulawarga 

- Ruangan

Ngrameke Kabeh Polandia

Wektu: 7 - 8.30

Papan: Perpustakaan Komunitas Celbridge

Email: celbridgelib@kildarecoco.ie

Telpon: 01 6272207

situs web:  www.kildare.ie/library

Fb: KildareCountyLibraryService

Tw:  @kildarelibrary

Komunitas Polandia minangka klompok warga non-Irlandia sing paling gedhe, kalebu 2.5% populasi ing Celbridge.  Ing Wengi Budaya, kita bakal ngrayakake kabeh perkara Polandia - masakan, kriya, seni, musik lsp. Sapa wae sing pengin melu nampilake budaya, hubungi perpustakaan.  Sugeng rawuh - ora prelu pesenan.    

  • Kursi roda bisa diakses
  • Keluarga-loropaken   

Duo Callipa

wektu:  7 - 8pm

Venue:  Omah Castletown

Email: info@sharonfidgeon.com

Situs web: www.castletown.ie

Duo sing apik iki kalebu Sadhbh O'Sullivan ing vokal lan Mark Dudley ing gitar.  Dheweke main campuran lagu Jazz lan lagu modern.

- Cocog-kulawarga   

Dauntless lan Wani

Wektu: 7 - 8

Papan: Omah Castletown

Email: castletown@opw.ie

Telpon: 01 6288252

Situs web: www.castletown.ie

Fb: omah cilik

"Wanita Dauntless lan Wani saka Gael," nyritakake pitung wanita Irlandia sing gagah lan semangat.  Dheweke duwe semangat, tekad, sawetara tresna, ana sing ilang, sawetara ngapusi, sawetara gelut, nanging sing paling penting yaiku slamet ing jagad manungsa. Kabeh wanita kasebut beda-beda ing latar mburi, kepribadian, bakat lan ketenaran lan lair ing Irlandia. Kabeh padha gagah prakosa lan wani ing Irlandia lan saindenging jagad iki, nanging umume lali karo sejarah. 

Pagelaran iki digawe dening Glynis Casson sing nyritakake lan nyanyi lan diiringi Harpist Claire Roche.

Kaping 1 teka, tanggal 1 disedhiyakake ing wayah wengi, mula luwih cepet tekan kana. 

- Kursi roda bisa diakses

Temokake Orkestra Sampeyan!

Tanggal: 7.30 - 8.30 bengi

Lokasi: The Orchard, Dublin Road, Ballyoulster

Email: countykildareorchestra@gmail.com

Telpon: 087 2451980

Situs web: https://www.countykildareorchestra.ie/

Fb: CoKildareOrch

Tw: CoKildareOrch

Yen sampeyan wis nate mikir apa sing diarani viola, utawa apa konduktor, mula acara iki kanggo sampeyan!

Wengi Budaya iki teka bebarengan karo kabeh kulawarga kanggo ngenalake instrumen orkestra ing acara sing ramah lan santai iki. Sampeyan bisa ngrungokake saben instrumen lan ketemu sawetara pemain. Sampeyan bisa uga kudu tumindak!  Yen sampeyan duwe pitakon, kirim email menyang countykildareorchestra@gmail.com lan kita bakal nyoba kanggo njawab ing wayah wengi.

  • Kursi roda bisa diakses
  • Keluarga-loropaken
  • cafe, bar utawa restoran ing papan iki

Lagu Sampeyan Kabeh Ngerti Ngerti

Wektu: 8 - 9.30

Venue:  Chapel Tea Lane, Church Rd

Email: breda.konstantin@iol.ie

Telpon: 087 9630719

Fb: tealanegraveyard

Gabung karo lagu sore sing nyenengake ing Chapel Tea Lane sing apik, sing nduwe Emer Phelan sing apik, anggota Maynooth Gospel Choir, sing didhukung dening Celbridge Concert Orchestra: String and Wind ensemble bakal nindakake pilihan musik klasik lan populer.

- Cocog-kulawarga    

- Pesenan dibutuhake 

- Kalebu dimensi basa Gaeilge / Irlandia    

ARDCLOUGH - "Metu ing Ombak Liar": Wengi ngrayakake Folklor Irlandia

Wektu: 7 sore

Papan: Ardclough GAA Club

Email: poleary@tcd.ie

Telpon: 085 1027035

Fb: ardcloughyouththeatre

Wengi puisi, musik, lagu lan joget sing ditampilake dening para pemain lokal kabeh umur.  Pagelaran saka Teater Pemuda Ardclough, Grup Drama Ardclough lan Paduan Suara St Anne, kalebu pagelaran acara pemenang penghargaan teater pemuda kanggo Anak Lir.  Kabeh disambut kanthi minuman gratis sawise adicara.

-  Keluarga-loropaken

- Kalebu dimensi basa Gaeilge / Irlandia

CLANE - Demo make-up

Wektu: 4 - 5

Papan: Leinster Print Studio, Main St.

email: leinsterprint@eircom.net

Telpon: 086 3558365

situs web: www.leinsterprintstudio.com

Artis bakal nduduhake nggawe cetak ing macem-macem medium: titik garing, carborundum lan etching. Anggota masyarakat bakal diajak nggawe cetakan dhewe karo pabrik cetak sing trampil lan bakal digawa mulih.

  • Keluarga-loropaken

Expo Cat banyu

Wektu: 7 - 10

Papan: Florence & Milly, Taman Bisnis Butterstream Unit 7

Email: laura@florenceandmilly.com

Telpon: 045 838675

Situs web: www.florenceandmilly.com

Fb: florenceandmilly

Instagram: florencenmilly

Twitter: @florencenmilly

Kumpulan cat banyu  digawe dening kelas seni Komunitas Watercolor Babes ing studio seni Florence & Milly. Anggur & keju bakal disajikake.  Bocah-bocah bisa melu diiringi wong diwasa.

  • Keluarga-loropaken

Konser Sore 'Lagu, Musik lan Puisi'

Wektu: 7.30 - 9.30

Papan: Gereja St. Patrick lan St. Brigid, Jalan Utama

Email: marie@claneprojectcentre.ie   

Telpon: 045 861500  /  086 2453830

Situs web: www.claneprojectcentre.ie

Fb: Pusat Proyek Clane

Pusat Proyek Clane bangga menehi sponsor ing Konser Evening 'Lagu, Musik lan Puisi'.  Gabung karo ngrameke 'Budaya Klan'!

- Kursi roda bisa diakses 

- Cocog-kulawarga    

Swings Irlandia- Kenangan Dina-dina Showband

wektu:  8 pm

Venue:  Perpustakaan Clane, The Woods

Email: clanelib@kildarecoco.ie

Telpon: 045 892716   

Situs web: www.kildare.ie/library   

Fb: KildareCountyLibraryService

Tw: @kildarelibrary

Ayo mlaku-mlaku ing jalur memori, nganti ana antrian aula lan sepatu Hucklebuck, kanthi tampilan tartamtu babagan sambungan Co Kildare, ing perusahaan Pat Lonergan, sing ana ing kana - lan ngelingi banget.

- Kursi roda bisa diakses

- Cocog-kulawarga   

RATHANGAN

Alam ing Warna

wektu:  4 - 5.30 pm

Papan: Aideen Cross Studio, Main st, R51 DD23

Email: aideen.cross@gmail.com

Telpon: 086 8325694

situs web:  www.aideencrossdesigns.com

Fb:  Aideen Cross, Desainer Panganten; Jahit kreatif, Aideen Cross

Desainer adhedhasar Rathangan Aideen Cross, misuwur amarga desain busana lan uga kelas sewing kreatif kanggo bocah.  Aideen bakal nyengkuyung para peserta kanggo njelajah katrampilan jahitan (tangan lan mesin) lan nggunakake imajinasi kanggo nggawe karya seni kanthi warna kanthi kain lan tekstil sing anyar.   Deleng luwih saka 20 selimut apik ing pameran lan temokake para siswa jahit kreatif sing nggawe dheweke (kaya sing dideleng ing RTE's Nationwide, 29 Maret)

- Kursi roda bisa diakses

- Kulawarga grapyak

Kertu kertu pos menyang Paus / Carta Phoist don Míol

Wektu: 6 - 8

Papan: Perpustakaan Komunitas Rathangan

Email: rathanganlib@kildarecoco.ie 

Telpon: 045 528078

Fb:  Creative Rathangan Meitheal 

Ayo menyang ruang intergenerasional imajinatif. Tar isteach go spás samhlaíochta idirghlúineach. Krungu crita babagan paus ing rawa. Waca sing paling anyar ing portach. Gambar, cet, tulis. Yen wis dingerteni, saiki uga ana tulisan liya. Gawe kertu pos BIG menyang paus.  Déan carta phoist MÓR ora bisa digunakake.

Diatur dening Rath Studio kanthi kemitraan karo Perpustakaan Komunitas Rathangan

- Kursi roda bisa diakses

- Cocog-kulawarga   

- Pesenan dibutuhake 

- Kalebu dimensi basa Gaeilge / Irlandia    

Srengenge - Kanca Bocah

Wektu: 7 - 9

Lokasi: Pusat Alam Bog saka Allen, Lullymore

Email: bogs@ipcc.ie

Telpon: 045 860133

Situs web: www.ipcc.ie

Fb: IPCC.ie

Youtube: KonservasiPeatland

Tw: Pelestarian Gambut Gambut

Gabung karo Terry Moseley, astronom seumur hidup, nalika njelajah srengenge - mung lintang biasa, nanging keahlian kasebut umume minangka tungku nuklir raksasa sing kuat, sing gumantung karo masa depan kita.  Dhiskusi iki bakal ndeleng sawetara prekara sing apik lan luar biasa sing ana gandhengane karo srengenge.

-  Keluarga-loropaken

- Sebagean ruangan

SALLINS - Seoladh oifigiúil Féile na Sollán 2019 / Peluncuran resmi Féile na Sollán 2019

Wektu: 7.30 - 12

Lokasi: Bridgewater Inn, Na Solláin

Email: eolas@sultnasollan.ie

Telpon: 087 1834406

Situs web: www.sultnasollán.ie

Fb: sultnasollan

Tw: sultnasollan

Seoladh oifigiúil Féile na Sollán 2019, sawijining cheiliúrtha bliantúil de cheol traidisiúnta, teanga agus cultúr na hÉireann. Saiki, Sult, Fonn Nua agus Sult seg ag seinm ceol agus beidh amhránaíocht as Gaeilge agus Béarla don Oíche Chultúir. Waca sing paling anyar ing dina iki Solláin idir 3 dina 6 Deireadh Fómhair, 2019.

Peluncuran resmi Féile na Sollán 2019, sing diwiwiti tanggal 3 Kam nganti Sun 6 Oktober  Ing Night Night, grup musik tradisional lokal Sult, Fonn Nua lan Sult Óg bakal diputer, lan para penyanyi lokal bakal menehi repertoire lagu-lagu tradisional Irlandia lan kontemporer.

  • Keluarga-loropaken
  • Kafe, bar utawa restoran ing papan iki

NAAS - Goleki Gambar!

Wektu: wiwit jam 4 sore

Papan: wiwit saka McAuley Place, Asosiasi Perumahan Nas na Riogh, lan ngunjungi pirang-pirang papan ing Naas

Email: artbeatireland@gmail.com

Telpon: 089 9823888

Situs web: www.artbeat.ie/  www.mcauleyplace.ie

Facebook: McAuley Place / Artbeat.ie 

Twitter: McAuley_Place

Klub Kerajinan McAuley Place bakal gabung karo Fasilitator Seni Ekspresif, Cathy O'Brien, kanggo nggarap kerangka foto khusus Night Night khusus 10 taun.  Bingkai kasebut bakal kasedhiya kanggo anggota masarakat sing pengin dipoto nganggo bingkai lan alat peraga.  Sampeyan banjur diajak  kanggo ngirim foto sampeyan ing jejaring sosial kanthi hashtag #LOVEC Culture lan dadi bagean saka gambar sing luwih gedhe.

- Kursi roda bisa diakses

- Cocog-kulawarga  

Lokakarya Miniatur Fairy House

Wektu: 4 - 5.30

Lokasi: Abbeybridge Studio

Email: info@sharonfidgeonart.com

Ayo, ayo gawe omah peri karo Maura ing Abbeybridge Studio.  Entuk kreatif lan desain omah cilik dhewe lan cat kanthi kabeh warna sing disenengi.  Kelas iki bakal difasilitasi dening Maura Fidgeon. Saben wong bakal duwe omah peri dhewe-dhewe.

  • Kursi roda bisa diakses
  • Keluarga-loropaken 
  • Pesenan dibutuhake

Akeh Wong, Luwih Aktif, Luwih Sering

Wektu: Saka jam 4 sore

Papan: Pengadilan Caragh Anyar, Naas West

Email: naas@kildareleisure.ie

Telpon: 045 881655

Situs web: www.kildareleisure.ie

Iki minangka kesempatan kanggo nyoba utawa nikmati fasilitas KLeisure kanthi: Gym Dewasa Gratis saka jam 4 sore nganti 9.30 wengi; Nglangi Bocah-Bocah Gratis saka jam 6 sore nganti jam 8 sore lan Swim Gratis Gratis saka jam 6 sore nganti 9.30 wengi.

Spasi diwatesi, mula prentah sadurunge dibutuhake.

- Kursi roda bisa diakses

- Cocog-kulawarga    

- Pesenan dibutuhake

- Kalebu dimensi basa Gaeilge / Irlandia   

Jabba Jabba Jembe - Lokakarya Drumming Afrika

Wektu: 4 - 5

Papan: Perpustakaan Naas, Pemandangan Pelabuhan, W91 A997

Email: naaslib@kildarecoco.ie

Telpon: 045 879111    

Situs web: www.kildare.ie/library   

Fb: KildareCountyLibraryService

Tw: @kildarelibrary

Kabeh kulawarga dipapag ing acara drumming sing nyenengake iki karo Thomas saka Jabba Jabba Jembe.  Sampeyan uga bakal sinau sawetara informasi menarik babagan instrumen kasebut lan kabeh cara digunakake ing masyarakat Afrika.

  • Kursi roda bisa diakses
  • Keluarga-loropaken    
  • Pesenan dibutuhake 

Sinau cet karo seniman lanskap terkenal Eugene Conway

Wektu: 5 - 7

Papan: Galeri Tuckmill, Dublin Road

Email: Tuckmillgallery14@gmail.com

Telpon: 045 879761

Fb: tuckmillgallery

Galeri Tuckmill bakal tetep mbukak nganti larut dina Jumuah wengi lan ngajak wong liya kanggo nglukis lan nggambar karo Eugene Conway, salah sawijining seniman lanskap sing paling terkenal ing Irlandia.  Detil lan panggunaan warna Conway nggawe manawa lukisane bisa napas realisme, nalika keheningan, perdamaian lan kejujuran nggambarake sejatine sifate lan kaendahan Irlandia.

- Kursi roda bisa diakses

Dross Evolution- Galeri Desain Eco

Wektu: wiwit jam 5 sore - 7 sore

Lokasi: The Moat Theatre Abbey Street Naas

Email: boxoffice@moattheatre.com

Telpon: 045 883030

Situs web: www.moattheatre.com

Fb: DrosEvolution

Kita Ora Nggawe ... Kita Évolusi…

Saben dina pabrik ing saindenging Irlandia mbuwang akeh limbah lantai pabrik sing bisa digunakake maneh. Kita ing Dross Evolution semangat banget supaya bahan-bahan kasebut ora ana ing TPA kanthi nggunakake kanggo nggawe macem-macem Seni berkualitas. Sesi Mainan Kreatif ing Drop iki kanggo 4 nganti 12 taun. Ndadekake Slime, Upcycle lan seneng-seneng nggawe karo Marty! www.drossevolution.ie

- Kursi roda bisa diakses

- Cocog-kulawarga

- kafe, bar utawa restoran ing papan iki

Kilteel Eadestown Comhaltas Recital

Wektu: Refreshments 6pm / acara 7 - 8pm

Papan: Perpustakaan Naas, Pemandangan Pelabuhan, W91 A997

Email: naaslib@kildarecoco.ie

Telpon: 045 879111    

Situs web: www.kildare.ie/library   

Facebook: KildareCountyLibraryService

Twitter: @kildarelibrary

Ayo menyang Perpustakaan Naas lan nikmati recital karo klompok sing apik - Kilteel Eadestown Comhaltas.  Sore sore musik lan lagu tradisional sing apik kanthi macem-macem instrumen lan musisi lokal.  Acara iki mbukak kanggo kabeh umur.

  • Kursi roda bisa diakses
  • Keluarga-loropaken    
  • Pesenan dibutuhake 

Lunga karo Lokakarya Seni Tinta Alkohol Alkohol

Wektu: 5:30 sore - 6:30 sore

Papan: Pusat Komunitas McAuley Place, Kamar Fairgreen (Lantai 1)

Email: deirdrem330@gmail.com

Telpon: 086 8589740    

Situs web: www.dinkstudio.com

Gabung karo Artis Grup Komunitas Connect Dee McNally lan Jelajahi kepiye aliran tinta lan reaksi karo saben liyane kanggo nggawe seni siap siyap! Ing setelan sing santai ora ana pengalaman sing dibutuhake, luwih penting yaiku ngrasakake wayahe lan seneng-seneng.      

- Kursi roda bisa diakses

- Mbukak pesenan 

Wisata Seni Budaya Wengi Wengi

Wektu: 6.30 - 8.30 bengi kira-kira

Papan: Dijupuk ing McAuley Place, Sallins Road

Email: culturenightkildare@gmail.com   

Telpon: 087 238 9591

Rina Whyte, Spesialis Seni Publik bakal nggawa sampeyan menyang tur kaya liyane saka akeh karya seni umum ing Kildare lan sekitar!  Liwat rong jam, kita bakal nlusur karya seni sing beda-beda ing lan sekitar kabupaten, mandheg bola buta, prajurit hebat lan jaran kayu.  Sampeyan bakal ngrungokake crita ing mburi karya seni lan pangripta lan uga ngunjungi acara liyane.  Peserta disaranake melu lan nuduhake crita lan sentimen babagan karya seni kasebut kanthi tembung, lagu, geguritan

- Cocog-kulawarga    

- Pesenan dibutuhake 

- Ruangan

Gratis Zumba Taster

Wektu: 7 - 9 sore

Papan: Naas GAA

Telpon: 085 7196050

Fb: Zumba Naas;  ZC Top Zumba Naas;  Suku Zumba

ZUMBA® Fitness minangka kelas olahraga klompok, sing disenengi kabeh wong. Apa sampeyan seneng kelas aerobik utawa ora, seneng olahraga utawa ora, bisa nari utawa ora, sampeyan bakal seneng karo ZUMBA® Fitness!

Musik Latin minangka inti saka Zumba amarga fitur kombinasi denyut cepet lan melodi Amerika Selatan kanggo nggawe latihan sing kuat, cepet lan nyenengake.  Ana perasaan pesta sing energik sing kasedhiya karo musik Zumba, lan uga para pamula lan sing rada isin kudu angel nolak melu.

Ayo nyoba GRATIS Budaya iki kanthi GRATIS amarga akeh instruktur Zumba lokal

  • Kursi roda bisa diakses
  • Kulawarga
  • Bar / Café ing papan kasebut

Ngguyu Yoga

Wektu: 7 - 8

Lokasi: Klinik Holistik Fairgreen, 33 Jalan Utama Selatan

Email: louiseburchall@gmail.com

Telpon: 085 8934086    

Fb: @ laughter.ie   

Sambungake Klompok Komunitas percaya yen nyambungake wong karo wong liya, supaya bisa nggayuh potensial. Ketawa Yoga ora beda karo yoga tradisional, amarga ora ana pose khusus, mula terbuka kanggo kabeh wong.  Kita nggunakake olahraga napas bebarengan karo peregangan lembut kanggo oksigen awak lan pikiran.   Iki, dikombinasikake karo dolanan bocah enom wiwit ngguyu lan kaya sing wis dingerteni, ngguyu bisa nular.  Wis jam sing nyenengake lan sampeyan bakal ninggalake seneng lan entheng!     

- Cocog-kulawarga    

- Pesenan dibutuhake 

Sesi Musik Tradisional @ Rumah Sakit Naas

Wektu: 7 - 8

Lokasi: Konser Utama - Rumah Sakit Umum Naas

Email: bernadette.jackson1@hse.ie   

Telpon: 087 1225907    

Klompok musisi tradisional kasebut menehi sukarela saben wulan saben wulan kanggo nyedhiyakake musik nalika nedha awan ing ruang publik Concourse Utama ing Rumah Sakit Umum Naas lan main sesi ing Lake View Unit nalika kunjungan.  Akeh musisi kalebu anggota Comhaltas Kilteel Eadestown.

-  Kursi roda bisa diakses 

- Cocog-kulawarga    

- Kalebu dimensi basa Gaeilge / Irlandia    

-  cafe, bar utawa restoran ing papan iki

Terapi Craniosacral Diterangake

Wektu: 7 -8 sore

Lokasi: Kamar Rathasker (Ndhuwur) ing Pusat Komunitas Place McAuley

Email: agflannery@gmail.com

Telpon: 087 697 7925   

Sambungake Klompok Komunitas percaya yen bisa nyambungake wong karo wong liya lan nulungi dheweke bisa nggayuh potensine.  Terapi Craniosacral minangka cara sing gampang kanggo ngevaluasi lan ningkatake fungsi proses penyembuhan alami awak.  CST digunakake nalika ngobati masalah kesehatan kayata migren, sirah, nyeri gulu kronis, kolik / reflux, autisme, ADHD, kuatir & depresi, masalah gigi lan gangguan pasca operasi.  Cocog kanggo kabeh umur (kalebu wanita hamil lan bayi sing nembe lahir.)

  • Kursi roda bisa diakses
  • Keluarga-loropaken    
  • Pesenan dibutuhake 

Komedi Jesters @ Roasters Kopi PS

wektu:   7.30 - 8.30pm

Papan: Roasters Kopi PS, Unit 1, Alun-Alun Poplar

Email: funnynaas@hotmail.com

Telpon: 087 2381282 

Situs web: https://pscoffeeroasters.ie

Ngadeg komedi karo Chris O Neill MC & komik.  Ngguyu cekak menit!     

- Kursi roda bisa diakses 

- Pesenan dibutuhake      

- kafe, bar utawa restoran ing papan iki

Kinesiology - Dhiskusi & Demo kanggo Penyembuhan Batin

wektu:  8 - 9pm

Lokasi: Kamar Rathasker (ndhuwur), Pusat Komunitas Mc Auley Place

Email: amandab.kin@gmail.com   

Telpon: 085 7133902   

Fb: @amandasclinic   

Sambungake Klompok Komunitas percaya yen nyambungake wong karo wong liya, supaya bisa nggayuh potensial.  Kinesiologi bisa dadi penyebab utama gejala lan ketidakseimbangan liwat tes otot. Nggunakake teknik adhedhasar meridian akupunktur Tiongkok.  Elemen utama ing Kinesiology yaiku pangerten manawa awak ngerti cara ngobati awake dhewe.     

  • Kursi roda bisa diakses
  • Keluarga-loropaken    
  • Pesenan dibutuhake 
  • cafe, bar utawa restoran ing papan iki

Yoga Lilin

wektu:  8 - 9pm

Venue:  Klinik Holistik Fairgreen, 33 Main Street

Email: lauramcgarr@yahoo.co.uk

Telpon: 087 696 3235 (sawise 4 sore)    

Instagram: @yoga_forallkildare

  

Sambungake Komunitas percaya yen nyambungake wong karo wong liya, nulungi wong-wong mau nyukupi kabutuhane lan nggayuh potensi. Yoga lilin nggunakake gerakan sing lembut kanthi pose yoga restoratif. Cahaya lilin nggawe suasana santai sing tenang supaya siswa luwih jero nggawe pose lan nyerah lan ngeculake.     

  • Pesenan dibutuhake

SoulWorks Naas

Wektu: 8 - 10

Lokasi: Gereja Presbyterian Naas (ngelawan Balai Kota)

Email: proctormz@yahoo.co.uk

Telpon: 045 884908/085 8069156

Fb: SoulWorksNaas

Vimeo: soulworksnaas

Instagram: sriwahyuningsih /

SoulWorks minangka pertunjukan musik open-mic saben wulan kanggo para remaja lan wong diwasa enom.  Acara kasebut nawakake kesempatan enom kanggo ngrungokake musik langsung, lan tampil - Lan kabeh ana ing lingkungan dhukungan sing aman.  Hubungi kita yen sampeyan pengin tampil, utawa yen sampeyan mung pengin ngrungokake, ayo padha maju!

  • Kursi roda bisa diakses
  • Keluarga-loropaken   

Nyanyi Choral kanggo Kabeh Wong

Wektu: 8 - 9.30 sore

Papan: bioskop lawas ing Main Street, saiki diarani "Church on Main St"

Email: nasnarisingers@gmail.com

situs web:  www.nasnarisingers.ie

Fb:  Nas Na Ri Singers

Twr: NasNaRiSingers

Dibentuk ing taun 1972, Nás na Rí Singers kasusun saka 75 anggota saka Naas lan wilayah sekitar.  Paduan suara nggawe repertoar musik klasik klasik, suci lan populer lan duwe konser ing Naas lan saindenging Irlandia.  Paduan suara ngrencanakake dadi tuan rumah lokakarya / masterclass sing ramah kulawarga, nampilake latihan pemanasan sing nyenengake lan sinau musik choral saka awal.  Masyarakat banjur bakal duwe kesempatan kanggo gabung karo anggota paduan suara ing pagelaran kasebut ing pungkasan bengkel.

  • Kursi roda bisa diakses
  • Keluarga-loropaken, kabeh umur welcome

Moat Club nampilake Nine dening Jane Shepard

Wektu: 9 sore

Lokasi: The Moat Theatre Abbey Street Naas

Email: boxoffice@moattheatre.com

Phone: 045883030

Situs web: www.moattheatre.com

Ing sangang, loro wanita lagi ditahan ing kahanan sing ngancam nyawa. Dikunci ing kamar lan dirantai, siji-sijine mata uang kasebut yaiku tembung, lan keseimbangan kekuwatan yaiku kabeh. Siji tembung nduweni teges penting, sanajan bedane urip lan pati. Nine wiwitane diproduksi ing Lab Circle Rep ing New York City ing wulan Maret 1995. Libby Trappe main Wanita 1 lan Amanda Ryan main Woman 2 kanthi arahan Conor O'Connell.

Conor, sing dadi mantan aktor paling apik ing All-Ireland Drama, dadi pisanan dadi direktur. Pelindung kudu ngerti yen lakon kasebut ngemot basa sing kuwat.

- Kursi roda bisa diakses

- Pesenan dibutuhake

- kafe, bar utawa restoran ing papan iki

KILL - Pateni Walk & Talk

Wektu: 7 - 9 bengi kira-kira

Papan: Ruang Rapat Paroki

email: brianfrancis.mccabe@gmail.com

Telpon: 087 3513328 

situs web: www.localhistorykill.com

Acara kasebut bakal kalebu mlaku-mlaku lan ngobrol ing desa Kill, sing dianakake dening anggota Kill History Group, ngrampungake sejarah lan warisane, lan nuduhake sorotan budaya lan arsitektur. Acara kasebut bakal mbukak kanggo umum lan bakal diakhiri karo tuwung teh ing Ruang Rapat Paroki    

-  Keluarga-loropaken    

-  ruangan

KILTEEL - Trad Sesi

Wektu: 9 sore

Lokasi: Kilteel Inn

Email: maryjryan1@eircom.net

Telpon: 087 2421753 

Fb: Kilteel Eadestown Comhaltas

Twitter: Kilteelcomhaltas @ CCEKIlteel

Instagram:  kilteleadestown

Sesi Tradisional karo Sean O Bhroin lan Donnacha Dwyer lan kanca-kanca jam 9 bengi

- Cocog-kulawarga   

- Kalebu dimensi basa Gaeilge / Irlandia    

-  cafe, bar utawa restoran ing papan iki

NEWBRIDGE - Upacara Jeneng Pahat Umum

Wektu: 4 sore

Lokasi: Athgarvan Road, Newbridge

Email: lrussell@kildarecoco.ie

Tel: 045-448328

Kanggo cocog karo pangembangan perumahan panguwasa lokal ing Athgarvan Road, saben Sen kanggo kriya Seni diwenehake.  Hasil karya seni sing diasilake, 4 wit beton cor sing dihiasi jubin mozaik, digawe dening seniman Katy Palmieri-Seddiq, kanthi kolaborasi karo seniman Karim Seddiq.  Ayo gabung lan gabung karo kita kanggo upacara menehi jeneng kanggo miwiti Budaya Night Kildare lan ketemu karo para seniman.

Katy lair ing Prancis lan duwe Gelar Seni Visual lan Tari.  Dheweke pindhah menyang Irlandia ing taun 1997 ing ngendi dheweke nggawe praktik ing karya campuran, bahan daur ulang lan mozaik.  Sampeyan bisa ndeleng conto karya Katy ing mozaik ing Sekolah Nasional St Anne, Ardclough

Wengi Budaya ing Newbridge Silverware

Wektu: 4 - 7pm (Jalan pungkasan ing Museum jam 6:30)

Papan: Newbridge Silverware, Athgarvan Road, W12 HT62

Email: Showroom@newbridgesilverware.com 

Telpon: 045 431 301 

Situs web: www.newbridgesilverware.ie

Kesempatan kanggo ndeleng ing mburine carane nggawe perhiasan lan alat ganti kita lan kunjungan menyang Museum Gaya Ikon sing unik. Ing kene sampeyan bakal weruh sawetara sandhangan lan kenangan sing paling misuwur sing ditawakake Hollywood, kanthi sandhangan saka Audrey Hepburn, Putri Diana lan The Beatles kanggo sawetara jeneng.

  • Kursi roda bisa diakses
  • Keluarga-loropaken    
  • Pesenan dibutuhake 
  • Sebagean ruangan
  • cafe, bar utawa restoran ing papan iki

Pameran / Warung Kolektif Seni Kildare

wektu:  4 - 9pm

Lokasi: kantor Chamber of commerce lawas ing The Avenue, White Water Shopping Center

Email: kildareartcollective@gmail.com   

Telpon: Caoimhe - 087 7675106 & Kirsten - 085 7297401    

Instagram: kildareartcollective

Fb: Kildare-Art-Collective

Anggota Kildare Art Collective ngajak sampeyan ndeleng pameran karya kanggo Wengi Budaya 2019. Kabeh karya bakal kasedhiya kanggo dituku.  Sawetara seniman sing melu bakal ing situs kasebut kanggo ngobrol babagan praktike lan nawakake demonstrasi kreatif cekak sing digunakake ing karyane kayata teknik nggambar digital lan sulaman mesin gratis.  Katrangan lengkap sing bakal diumumake liwat media sosial sadurunge Night Culture.

  

  • Kursi roda bisa diakses
  • Keluarga-loropaken   

Potret Musik

wektu:  4 - 9pm

Papan: Pusat Perbelanjaan Whitewater

Email: Kellybodill@gmail.com   

Telpon: 089 246 2073

Situs web: https://sweetpeaweddingweb.wixsite.com/kellybodill

Facebook: Kelly Bodill Art

Instagram:  @kellybodill

Ngrayakake musik taun iki, Kelly Bodill, nggawe musik saben seniman, nggambar potret musisi kondhang sajrone 4 dekade kepungkur.  Pameran kasebut bakal mbukak uga dina Setu lan Minggu.

-  Kursi roda bisa diakses

-  Keluarga-loropaken    

- kafe, bar utawa restoran ing papan iki

Urip Urip, Tari Karawitan @ DanceTones Studios

Wektu: 4 - 7

Papan: Studios DanceTones, Newbridge Industrial Estate

Email: dancetones@eircom.net   

Telpon: 086 8315468

Situs web: www.dancetones.org   

Fb: @dancetones

Kelas nari kanggo sing enom banget nganti diwasa!  Kabuka kanggo wong sing durung nari sadurunge lan seneng sinau.  Uga apik kanggo sing ngerti sawetara langkah lan pengin sinau koreografi luwih akeh.  Kelas nari kalebu Ballroom, Latin lan Hip Hop. Kelas pambuka. Bocah-bocah 4 sore, remaja jam 5 sore, wong diwasa 6 sore

  • Keluarga-loropaken    
  • Pesenan dibutuhake 

Nyambung karo Budaya ing Lokakarya Tenun Kanggo Bocah

Wektu: 4 - 5.30

Papan: Perpustakaan Newbridge, Athgarvan Road

Email: newbridgelib@kildarecoco.ie    

Telpon: 045 448353    

Situs web: www.kildare.ie/library

Fb: kildarecountylibraryservice

Tw: kildarelibrary   

Gabung karo Bet Murphy of Willow Keajaiban ing Perpustakaan Newbridge kanggo sinau kerajinan tenunan kuno nganggo serat willow lan tanduran liyane. Mlaku maneh kanthi pirang-pirang umur nenun proyek 2D individu.  Cocog kanggo bocah 9-13 Taun.

- Kursi roda bisa diakses

- Cocog-kulawarga

- Pesenan dibutuhake

Pancen Wétan

wektu: Bukak jam 5 sore-8 sore (Tur sing dipandu jam 6 sore)

Papan: Galeri McKenna, Pusat Seni Riverbank, Main Street, W12 D962

Telpon: 045 448327

Situs web: www.riverbank.ie

Foto dening Harald Hauswald. Teks / Cura dening Stefan Wolle.

Ngelingi ulang taun 30 Gugur Tembok Berlin, pameran fotografi iki nggambarake kahanan saben dinane ing GDR.  Gambar Harald Hauswald nampilake fasad, bajingan, lan buruh biasa, dheweke mung pengin nyathet urip saben dinane - tanpa ngerti manawa Tembok Berlin mengko bakal mudhun. Pameran iki didhukung dening Kedutaan Besar Jerman.

  • Kursi roda bisa diakses
  • Kulawarga grapyak
  • Kafe, bar utawa restoran ing papan iki

Pameran Cuaca Irlandia Gedhe

wektu: Tur sing dipandu jam 5:15 sore & 7:30 sore

Papan: Galeri Anak, Pusat Seni Riverbank, Main Street, W12 D962

Telpon: 045 448327

Situs web: www.riverbank.ie

Teks dening Joanna Donnelly. Ilustrasi dening Fuchsia MacAree.

Apa sampeyan kepingin weruh kenapa langit biru? Utawa apa sing nggawe pelangi? Ing pameran meteorologi iki Joanna Donnelly nerangake apa cuaca lan kepiye kedadeyan. Siyap sinau babagan kahanan adhem lan perubahan iklim, satelit lan ilmuwan, ramalan lan penyiaran - lan kepiye uga jenenge badai!

Ilustrasi kanthi apik dening Fuchsia MacAree, lan ngemot akeh kasunyatan sing nyenengake lan instrumen sing apik banget, iki minangka pameran sing ramah kulawarga kanggo para penasaran - manawa kita kabeh seneng ngobrol babagan cuaca!

  • Kursi roda bisa diakses
  • Keluarga-loropaken
  • Kafe, bar utawa restoran ing papan iki

Dina Kulawarga ing "YouRitMix"

Wektu: 5.30 - 7.30

Papan: Pusat Olahraga Newbridge

Email: youritmixnewbridge@gmail.com

Telpon: 087 6822 025

Fb:  Klub Senam Irama Youritmix @ Pedhang Newbridge

Senam sing ramah bakal mulang sampeyan katrampilan Senam Rhythmic dhasar nggunakake tali, bal lan gelung. Sampeyan bisa ngrasakake kesulitan nggunakake aparat iki lan sampeyan bisa ndeleng pagelaran profesional dening gymnas kompetitif.  Papan diwatesi lan bakal bisa digunakake dhisik   

- Kursi roda bisa diakses   

- Cocog-kulawarga    

- kafe, bar utawa restoran ing papan iki

Demonstrasi Kerajinan Kuno Bog Irlandia Kuno karo artis Conor Lane

wektu:  5.30 - 7pm

Papan: Perpustakaan Newbridge, Athgarvan Road

Email: newbridgelib@kildarecoco.ie

Telpon: 045 448353    

Situs web: www.kildare.ie/library    

Fb: kildarecountylibraryservice

Tw: kildarelibrary   

Ayo menyang Perpustakaan Newbridge kanggo sinau babagan kerajinan kayu rawa kuno Irlandia karo artis Conor Lane. Sing teka bakal duwe kesempatan kanggo ndeleng kepiye carane nggawe potongan-potongan kuno kasebut dadi patung, uga mriksa alat sing digunakake lan potongan-potongan sing digawe.  Sugeng rawuh.

- Kursi roda bisa diakses

- Cocog-kulawarga

Lady lan Unicorn

wektu: 6.30pm

Papan: Teater, Pusat Seni Riverbank, Main Street, W12 D962

Telpon: 045 448327

Situs web: www.riverbank.ie

The Lady and the Unicorn minangka acara multimedia multimedia kanggo wanita sing main-main. Carol O'Neill nuduhake karya seni sing disenengi, sing diilhami kanthi mitologi Celtic. Luwih saka 30 seniman dirayakake kalebu permadani unicorn abad pertengahan kanthi misteri sing didhelikake, patung mitos dening Barry Flanagan lan Dragons sing menehi inspirasi kanggo Andy Warhol. Artis Yayoi Kusama, Jim Fitzpatrick lan akeh liyane sing diarani. Malah ana uga coklat ... Sinau, ngguyu lan inspirasi karo seni ngobrol sing nyenengake iki.  Cocog kanggo umur 14+

  • Kursi roda bisa diakses
  • Pesenan dibutuhake
  • Kafe, bar utawa restoran ing papan iki

Puisi Kanggo Nggawe Mikir 

Wektu: 7.30 - 9

Papan: Pusat Paroki, Dalan Stasiun

Email: brendadrummtobin@gmail.com

Telpon: 087 2337797 

Situs web: www.newbridgeparish.ie 

Fb: St Conleth's Parish Newbridge

Tw: @NewbridgeParish

Puisi Kanggo Nggawe Sampeyan Mikir minangka sore puisi lan musik ing tema sing bakal nggawe sampeyan mikir babagan urip, katresnan, ilang, iman lan kapercayan, para migran lan pengungsi, masalah keadilan sosial lan perubahan iklim.  Kanthi puisi saka Seamus Heaney, Brendan Kennelly, Gerald Manley Hopkins sing bakal diwaca dening wong-wong saka paroki Newbridge uga sawetara tamu sing kaget, lan musik asli dening komposer lokal Padraig Meredith, iki bakal dadi budaya sing apik banget ing pusat paroki sing nembe dianyarake ing jantung Newbridge.  Kabeh diprayogakake.

- Kursi roda bisa diakses

- Kalebu dimensi basa Gaeilge / Irlandia

Pameran Seni Solo - Eilis Kavanagh - Artis

wektu:  Bukak 8 - 10pm

Venue:  Kafe UBH, - 2-4 Georges Street, W12 HW13

Email: eiliskavart95@gmail.com

Telpon: 086 0885256

situs web:  www.eilisavanagh.com

Fb: Artis Eilis Kavanagh

Eilis minangka seniman berkembang sing adhedhasar ing Newbridge. Pakaryan kasebut diilhami ora mung saka kaendahan pedesaan, satwa liar lan lahan rawa lokal, nanging uga akeh kunjungan menyang Kulon Irlandia lan Eropa.  Koleksine minangka tanggepan pribadi tumrap adegan sing ditemoni.

- Cocog-kulawarga 

-  cafe, bar utawa restoran ing papan iki

Perayaan bakat musik lokal saka Irlandia lan liya-liyane

Wektu: 9.30 - 11.30

Papan: Flanagan's, Eyre St.

Email: azucenadublin@gmail.com; info@flanagans-bar.ie

Telpon: 045 431 413/087 969 8558    

Situs web: www.flanagans-bar.ie/events/

Fb: bernardfitzpatrickmusic; Lisensi Flanagans-Bar-Off-Lisensi

YouTube: Bernard Fitzpatrick

Sawise sukses ing rong edisi Budaya Malam sadurunge, Bernard Fitzpatrick lan Band bakal mainake lagu-lagu asli sing pengaruhe beda-beda wiwit musik akustik Eropa nganti jazz gipsi, Spanyol lan Amerika Latin.  Iki minangka band internasional ... lan iki mesthi liwat musik!

- Kursi roda bisa diakses

- kafe, bar utawa restoran ing papan iki

CURRAGH - Evolusi Operasi Dhukungan Perdamaian Pasukan Pertahanan (1958-2019)

Wektu: 5 - 9

Lokasi: Sekolah Latihan PBB, Irlandia, Kamp Curragh

Email: untsi@defenceforces.ie

Telpon: 045 445173

Situs web: http://military.ie/en/who-we-are/army/defence-forces-training-centre/the-military-college/un-training-school-ireland/

Fb: Pasukan Pertahanan Irlandia

Sugeng rawuh ing UNTSI, Sekolah Pelatihan Dhukungan Perdamaian Pasukan Pertahanan, kanggo sinau babagan crita evolusi Operasi Dhukungan Perdamaian Pasukan Pertahanan, saka Pengamanan Perdamaian Tradhisi Perang Dingin, kanthi ngenalake Operasi Regional lan Enforcement Enforcement  ing taun 1990an, nganti saiki Operasi Multi-Dimensional rumit ing Afrika lan Timur Tengah.

- Cocog-kulawarga    

KILDARE TOWN - Aktivitas Kemitraan IMMA ngluncurake @Kildare Village

Wektu: 4 - 8

Papan: Desa Kildare, Dalan Nurney

Email: KVTIC@valueretail.com

Telpon: 045 520501

Situs web: www.kildarevillage.com/IMMA

Fb: Kampung Kildare

Instagram: kampung

Tw: Desa Kildare

You Tube: Desa Kildare

Desa Kildare kanthi bangga nampilake kemitraan anyar karo IMMA (Museum Seni Modern Irlandia), ndhukung pertunjukan grup internasional utama sing judhulé, Kepinginan: Revisi, Wiwit Abad kaping 20 nganti Jaman Digital.  Rasakake pengalaman unik iki ing Desa Kildare!

- Kursi roda bisa diakses

- Cocog-kulawarga

- Sebagean ruangan

- kafe, bar utawa restoran ing papan iki

DE BRUIR Kulit Studio & Tampilan Lokakarya

Wektu: 4 - 9

Venue:  Dalan Monasterevin

Email: info@deBruir.com   

Telpon: 087 6182290    

Situs web: www.deBruir.com   

Fb: deBruir

Instagram: deBruir

Lokakarya DE BRUIR ngrancang lan nggawe koleksi tas travel lan aksesoris kulit. Pengrajin master Garvan de Bruir bakal nduduhake katrampilan kerja kulit ing wayah wengi nalika ngulungake tas kulit sing menang.

- Kursi roda bisa diakses

-  Keluarga-loropaken   

Idir dha theanga

Wektu: 6 - 9

Papan: Perpustakaan Kota Kildare, Claregate Street

Email: kildarelib@kildarecoco.ie

Telpon: 045 520 235/087 125 9596 (Marta)

Situs web: www.kildare.ie/library

Fb: papat sisih ndhuwur

Instagram: martagolubowska

Acara kasebut minangka presentasi animasi gerakan mandeg sing dicritakake ing Irlandia, adhedhasar crita babagan St Brigid, raja lan rubah, digawe minangka asil kolaborasi antarane rong sekolah lan seniman Marta Golubowska.

Bocah-bocah saka Kildare Town Educate Together NS dadi tuan rumah sesi juru crita lan dijaluk nggambarake crita kasebut.  The  seniman nggawa ilustrasi menyang Gaelscoil lan para siswa nulis crita kasebut ing basa Irlandia.  Bebarengan karo presentasi lan ngobrol babagan proyek kasebut, kita ngajak sampeyan melu workshop nggawe ilustrasi, crita ing lokakarya nari Irlandia lan Irlandia.   

  • Kursi roda bisa diakses
  • Keluarga-loropaken

Temokake jagad iki liwat indra sampeyan

Wektu: 6 - 8 sore

Venue:  Lokakarya CANDELLA, 32 Taman Coolaghknock

Email: studio@candella.ie

Telpon: 087 7675111

Situs web: www.candella.ie

Instagram: ania_necelkruppa; candellaireland

Keramik Ania lan Candella Irlandia pengin ngundang sampeyan menyang lokakarya rong jam, sing bakal mbantu sampeyan nemokake maneh indra, nggawe lilin lebah dhewe lan promosi seni lan warisan lokal.

- Cocog-kulawarga   

- Pesenan dibutuhake

Amy Dillon lan Tod Doyle

wektu:   7.30 sonten - 10.30 sonten

Venue:   Kopi Kothak, Kutha Kildare

Email: kildare@squarecafé.ie 

Phone: 0876309932

Situs web: www.squarecafé.ie   

Instagram: / squarecafé 

Facebook: / squarekildare   

Sore karo loro penulis lagu penyanyi enom sing paling apik ing Kildare.       

  • Akses Kursi Rodha parsial (Ana langkah cilik ing lawang mlebu toko)
  • Keluarga-loropaken
  • Mbukak pesenan 
  • cafe, bar utawa restoran ing papan iki

MONASTEREVIN - Pameran, Dhiskusi lan Mlaku @ Perpustakaan

Wektu: 4 - 7

Papan: Perpustakaan Monasterevin, Papan Pabrik Water

email: monasterevinlib@kildarecoco.ie;

Telpon: 045 529239   

Situs web: kildare.ie/Library/Library/MonasterevinLibrary; michaelstokesfreelancephotographer.com

Fb:  KildareCountyLibraryService   

Sawise kepemimpinan nasional Kildare County Council ing Seni, Kesehatan lan Kesejahteraan, Perpustakaan Monasterevin mutusake kanggo ngrayakake nilai-nilai Seni Kreatif lan Visual liwat kesehatan lan kesejahteraan ing komunitas lokal.

Dheweke seneng dadi pameran fotografi jam 4 sore dening fotografer lepas Michael Stokes lan uga seneng banget nganakake pameran Bendera Doa Tibet dening Grup Seni Yayasan Muiriosa. Ana diskusi babagan 4 sore dening ahli nutrisi 'Young At Heart', Cathy Doyle babagan 'motivasi nutrisi' kanggo wong tuwa.  Banjur diwiwiti ing perpustakaan jam 5 sore, ana tur mlaku-mlaku ing Kali Barrow, njelajah satwa lan tanduran lan aspek Barrow.  Mlaku bakal difasilitasi dening Chris McKenna.

Abstrak lan Klasik karo artis Paul Woods

Wektu: 6.30 - 9

Papan: Pusat Komunitas Monasterevin

email:   info@monasterevincommunitycentre.ie

Telpon: 045 529 857

Situs web: www.paulwoodsart.com     /   www.monasterevinc Communitycentre.ie

Fb: MonasterevinComunityCentre1;  artis paulwood   

Artis Paul Woods bakal nampilake ceramah lan lokakarya kanggo njelajah seni abstrak.  Dheweke bakal ngenalake macem-macem teknik lukisan lan nuntun peserta nggunakake macem-macem alat lukisan.  Paul uga bakal nyusun soundtrack musik klasik sing nglengkapi proses nglukis.

-   Kursi roda bisa diakses

-   Keluarga-loropaken   

KILCULLEN - John Martin: Wordsmith

wektu:  8pm

Papan: Perpustakaan Komunitas Kilcullen

Email: Kilcullenlib@kildarecoco.ie   

Telpon: 045 482193    

situs web: www.kildare.ie/library

Fb:  KildareCountyLibraryService   

Retrospektif tulisan John Kilcullen John Martin sing suwene 40 taun kepungkur -   pujangga, sandiwara, panulis crita cekak, dramatis radio, sutradara teater lan raconteur.  Potongan sing ditampilake bakal dikuripake dening panulis dhewe lan uga bakal kalebu sawetara lukisane.  Sore prosa, puisi lan bisa uga lagu utawa loro.   Acara kasebut ora cocog kanggo bocah-bocah.        

  • Kursi roda bisa diakses

BALLITORE - Lokakarya Kerajinan Wengi Budaya

Papan: The Tanyard, Ballitore

Wektu: 5 - 8 sore

Telpon: Perpustakaan Ballitore (059) 8623344 / Susan Waters (087) 6387489

Situs web: www.kildare.ie/library

Fb: Masyarakat Musik lan Dramatis Athy

Gabung karo kerajinan bengi iki ing Tanyard, difasilitasi dening Perpustakaan Komunitas Ballitore.

Wengi Kerajinan, Musik lan Lagu

Wektu: 7 - 9

Papan: Desa Kerajinan Crookstown

Email: crookstowncrafts@gmail.com   

Telpon: 086 0657801

Situs web: crookstowncraftvillage.com   

Fb:  Desa Kerajinan Bengkok; Kembang Avril

Twitter: @CrookstownC, 

Instagram: Desa Kerajinan Crookstown; Juliekennydesigns; Corinafitzgibbonart

Rasakake sore kerajinan karo para kriya paling trampil ing Kildare.  Telusuri macem-macem topi ing studio Julie Kenny lan sinaoni carane nggawe kembang sinamay fashion sing apik (digawe saka godhong nanas sing garing) kanthi mesin pemenang penghargaan iki.  Gawe potongan kembang sing nyenengake ing Bunga ing Avril (Pemenang medali Gangsa 2019 ing Bloom Festival).  Sinau babagan carane nggawe kaca kosong dadi cetakan unik karo Corina Fitzgibbon, seniman cetak sing duwe bakat lan ahli.  Ing pungkasan sore, santai ing lingkungan sing tenang ing Desa Kerajinan nalika ngrungokake klompok musisi lan penyanyi sing hebat nalika disegarkan.

  • Kursi roda bisa diakses
  • Keluarga-loropaken
  • Pesenan dibutuhake 

  Pertunjukan Teater Pemuda Griese lan diskusi post show sing fokus ing Bhineka Budaya

wektu:  7.30 pm

Venue:  Ruang Rapat

Email: grieseyouththeatre99@gmail.com

Telpon: 087 7528398/085 2021884 

Fb: Teater Pemuda Griese

Instagram: Teater Pemuda Griese

Kinerja Teater Pemuda Griese ing The Meeting House ing Ballitore bakal fokus marang keragaman, kebutuhan kanggo nglawan prasangka lan kepinginan kanggo 'No Hate' ing masarakat multikultural kita.  Ditututi diskusi post show karo PJ Dooley saka Kildare Traveler Action.

  • Kursi roda bisa diakses

ATHY - Mlaku lan ngobrol kanthi sejarah ing Burtown House & Gardens

Wektu: 4 - 6 sore

Papan: Omah Burtown

Email: info@burtownhouse.ie

Telpon: 059 8623865

Situs web: www.burtownhouse.ie   

Tw: TheGreenBarn7

Instagram: burtown_house

Fb: burtownhouseandgardens

Dhiskusi pambuka dening James Fennell babagan sejarah Burtown House, Fennell lan sejarah Quaker lan lanskap lan sejarah sing ana ing sekitar Burtown lan desa sejarah Ballytore, babagan hubungan sing kuat ing antarane Shackleton.  Iki bakal ditindakake kanthi mlaku informatif lan ngobrol babagan kebon dening Lesley Fennell.

-  Kursi roda bisa diakses

-  Keluarga-loropaken    

-  Pesenan dibutuhake 

-  Sebagean ruangan

- kafe, bar utawa restoran ing papan iki

Akeh Wong, Luwih Aktif, Luwih Sering

Wektu: wiwit jam 4 sore

Lokasi: Barrack Lane, Green Hills

Email: athy@kildareleisure.ie

Telpon: 059 864015022

Situs web: www.kildareleisure.ie

Iki minangka kesempatan kanggo nyoba utawa nikmati fasilitas KLeisure kanthi Nglangi Anak Gratis saka jam 4 sore nganti 6 sore lan Swim Gratis Gratis saka jam 4 sore nganti 9.30 wengi. Space diwatesi, mula prentah sadurunge dibutuhake.

- Kursi roda bisa diakses

- Cocog-kulawarga   

- Pesenan dibutuhake

-  Kalebu dimensi basa Gaeilge / Irlandia

Screening Film ISL

Wektu: 4 sore

Papan: Perpustakaan Athy

Email Maggiemoon02@gmail.com

Telpon: 087 9105987

Situs web: www.kildare.ie/library   

Fb: KildareCountyLibraryService

Tw: @kildarelibrary

Film budaya bakal ditampilake kanggo nggambarake grammar sintaksis linguistik sing unik saka Basa Tanda Irlandia (ISL) liwat media musik lan lagu.  ISL dadi basa resmi 3 ing Irlandia ing Desember 2017 nanging isih ana sawetara salah paham yen ISL mung mlebu tembung Inggris.  Muga-muga film cendhak iki bakal nduduhake manawa ISL minangka basa dhewe-dhewe.

  • Kursi roda bisa diakses
  • Keluarga-loropaken

Petualangan Tim: Masak Badai sing Enak

Wektu: 6.30 - 9

Lokasi: Athy College

Email: mamalugod2004@yahoo.co.uk

Telpon: 085 1426012

Situs web: www.womensintegratednetwork-win-athy.org

Spesialisasi macem-macem (panganan, omben-omben & omben-omben) saka saindenging jagad bakal dipamerake nalika wengi.

Ayo nyoba utawa nyoba tantangan lan daftarkan salah siji saka limang kategori: 1] 8-10 taun: panganan adhem, 2] umur 11-13 taun: panas utawa adhem, 3] umur 14-16 taun: panas utawa adhem . 4] umur 17-19 taun panas lan adhem & 5] umur 20 taun lan ndhuwur: panas lan adhem (kalebu Ibu & Bapak).  Ing wayah wengi sampeyan nggawa sing pengin dimasak nalika WIN nyedhiyakake papan, kompor masak, lan ana siji hadiah kanggo 5 kategori kasebut.

Jaringan Integrasi Wanita (WIN), Athy: Nguatake Wanita kanggo integrasi positif.

- Kursi roda bisa diakses

- Cocog-kulawarga

- Kalebu dimensi basa Gaeilge / Irlandia

Klub film Athy nampilake dokumenter sing disenengi lokal

Wektu: 7 - 8

Lokasi: Athy College, dalan Monasterevin

Email: Athyfilmclub@gmail.com

Telpon: 086 2112046

Fb: klub film athy

Film dokumenter dening perusahaan film lokal, Storytelling Productions.  Disutradarai dening Mikey Aldridge.

  • Kursi roda bisa diakses

Pagelaran 'Love Me Do' saka hits The Beatles

Wektu: 8 sore

Papan: Athy Library, Convent Lane, R14 DR33

Email: athylib@kildarecoco.ie

Telpon: 045 980555

Situs web: www.kildare.ie/library

Fb: Masyarakat Musik lan Dramatis Athy

Athy Musical and Dramatic Society bakal nindakake medley hits Beatle, kanthi judhul 'Love me Do'.

  • Kursi roda bisa diakses
  • Keluarga-loropaken
  • Pesenan dibutuhake

Ing cetakan sing padha

Wektu: jam 4 sore suwene 2 minggu

Papan: Perpustakaan Athy

email: martagolubowska@gmail.com

Situs web: www.fourhandsart.com

Fb: @fourhandsart

Artis Marta Golubowska bakal makarya sajrone 4 minggu tumuju ing Budaya Wengi karo klompok saka Asosiasi Kursi Roda Irlandia lokal kanggo nggawe potongan sing bakal ditampilake ing perpustakaan Athy.  Karya seni kasebut bakal nemokake babagan carane cacat nyebabake kahanan sosial lan apa implikasine ing babagan isolasi lan sosial.  Kita dadi gegayuhan kanggo nggawe produsen presentasi kriya kanthi bakat lan nduweni kemampuan.

  • Kursi roda bisa diakses
  • Keluarga-loropaken   

CASTLEDERMOT

Wengi Budaya @ perpustakaan

Wektu 7.30 bengi

Papan: Perpustakaan Castledermot

Tel: 059 91 44483

Situs web: www.kildare.ie/library   

Fb: KildareCountyLibraryService

Tw: @kildarelibrary

Ing taun-taun pungkasan, Culture Night ing Castledermot nampilake lokakarya lan kegiatan lukisan sing misuwur banget, bakal dadi acara sing padha kanggo Budaya Night taun iki.  Yen sampeyan pengin ngerti apa sing bakal ditindakake, priksa karo Jan ing Perpustakaan Castledermot.

Kanggo informasi luwih lengkap babagan Culture Night Kildare

Hubungi: Federica Petronilli, Koordinator Malam Kildare Budaya

Alamat: Layanan Seni Dewan Kildare County, Riverbank, Newbridge, Co Kildare

Tel: 045 448328

Email: culturenightkildare@gmail.com

web: www.kulturenight.it ; www.kildare.ie/culturenight

Facebook: Seni ing Co Kildare

Tw: @ArtsInCoKildare  #LoveCultural

Brosur iki ing format teks gedhe kasedhiya kanggo didownload www.kildare.ie/culturenight utawa nelpon nomer 045 448328.

Wengi Budaya diwenehake dening Departemen Budaya, Warisan lan Gaeltacht lan Program Irlandia Kreatif kanthi kemitraan karo Dewan Kildare County.

An Roinn Ealaíon, Oidhreachta lan Gaeltachta minangka anggota saka Ochche Chultúir, ing Comcomir Chontae Chill Dara