Bog saka Pusat Alam Allen

Mlaku-mlaku ngubengi Bog of Allen lan sinau sejarah salah sawijining bahan bakar paling bersejarah lan terkenal ing Irlandia? Iki ?? mlaku lahan gambut ?? Apa mripat sing mbukak mripat ing Kildare ?? bogland ?? kontribusi kanggo Irlandia lan bocah cilik bakal kepincut karo griya ijo tanduran karnivora.

Pusat Alam Bog of Allen dikelola dening Dewan Konservasi Gambut Irlandia (IPCC). Tujuane yaiku ngreksa bagean perwakilan saka lahan gambut Irlandia kanggo generasi sabanjure.

Lahan gambut kasusun saka bahan tanduran sing mati lan dadi macem-macem jinis flora lan fauna. Uwi wungu mundhak akeh ing Irlandia sajrone 10,000 taun kepungkur. Amarga akeh tekanan saka hutan alam, pangembangan lahan gambut, overgrazing, pembuangan ilegal, habitat kasebut dadi ancaman. Luwih saka 80% wong wis ilang selawase lan IPCC saiki aktif mulihake lahan gambut supaya bisa urip.

Kegiatan ing Bog of Allen kalebu mencelup kolam, kerajinan alam, moro kodhok, mlaku bog, tanduran mangan serangga, telusuran nyusup, museum lan tur kebun.

Rampungake dina sampeyan kanthi kunjungan menyang Lodge Bog, cadangan alam rawa sing urip ing Bog of Allen. Ing kene sampeyan bisa nemokake sundews langsung, ngrasakake pamindhahan rawa sing banyune lan ngrungokake panggilan Curlew. Ana boardwalk ing situs kasebut lan area papan kanggo sampeyan ndeleng kabeh pemandangan lan swara.

Saluran Sosial

Jam opening

Senen nganti Jumuah 9 esuk nganti 5 sore (mlebu pungkasan jam 4 sore)
Bukaan akhir minggu musiman saka Mei nganti September