Kastil Maynooth

Kastil Maynooth minangka struktur watu sing éndah, didegaké ing awal abad kaping 12. Minangka omah utama cabang Kildare saka Fitzgeralds, ana ing lawang menyang kampus kidul Universitas Maynooth.

Benteng abad ka-12 iki dibangun dening Gerald Fitzmaurice, 1st Lord of Offaly lan dadi omah kanggo kulawarga Fitzmaurice lan Fitzgerald. Pendhudhuk sing paling misuwur yaiku Thomas FitzGerald, Earl of Kildare kaping 10, utawa dikenal minangka Silken Thomas sing manggon ing kana ing pertengahan abad kaping-16.

Sawisé nyekel Silken Thomas sawisé pengepungan sepuluh dina, kastil iki ditinggal dadi reruntuhan nganti dibalèkaké ing taun 1630-1635 déning Earl of Cork, Richard Boyle. Sajrone Perang 1 Taun, akeh kastil sing rusak.

Karya restorasi diwiwiti ing taun 2000 dening Dinas Pekerjaan Umum lan dadi Situs Warisan. Tours dipandu kasedhiya sedina muput lan ana pameran ing sajarah Castle lan kulawarga Fitzgerald.

Contact Details

Get Directions
Main Street, Maynooth, Kabupaten Kildare, Ireland.

Saluran Sosial

Jam opening

Senin - Minggu: 10:00 - 17:45