Katedral St Brigid & Menara Babak

Katedral St. Brigid, paling anyar dibangun ing abad kaping 19, ngadeg ing situs biara asli sing didegake dening St. Brigid ing abad kaping-5. Saiki ana akeh artefak agama kalebu kubah abad kaping 16, segel agama lan font banyu abad pertengahan, sing banjur digunakake kanggo mbaptis. Arsitektur kasebut nggambarake fungsi pertahanan Katedral, kanthi merlons (parapet) Irlandia sing khas lan trotoar kanthi fitur atap sing nyata.

Uga ing lapangan Katedral lan ing dhuwur 108 kaki, Menara Bunder Kildare mbukak kanggo umum nalika musim utawa dijaluk. Menara iki dibangun ing ndhuwur Bukit Kildare, sawijining titik paling dhuwur ing kutha kasebut. Parapet kasebut nyedhiyakake pemandangan panorama kanggo miles, kalebu balapan Curragh! Gerbang lawang sing diangkat, udakara 4 meter saka lemah, diubengi saka watu hias Hiberno-Romanesque. Basis menara dibangun saka granit Wicklow, diangkut saka jarak 40 mil luwih adoh, lan bagean sing luwih dhuwur dibangun saka watu kapur lokal. Atap kerucut asale asale lan diganti palapet kanggo 'nggampangake ndeleng lan nglengkapi arsitektur Katedral.'

Contact Details

Get Directions
Alun-alun Pasar, Kildare, Kabupaten Kildare, Ireland.

Saluran Sosial

Jam opening

Mbukak musiman (Mei nganti September - pesen kanthi janjian ing njaba musim panas)
Senin nganti Setu 10am nganti 1pm & 2pm nganti 5pm
Minggu jam 2 sore nganti jam 5 sore