Crita Kita

Crita saka dalan banyu: Athy Boat Tours

Rasakake dina sing tentrem kanthi Athy Boat Tours, tur boat liwat kanal Athy minangka cara sing apik kanggo njelajah County Kildare kanthi kamulyan.

Inisiatif komunitas sing hebat, Athy Boat Tours nggawa wong-wong mlaku-mlaku kanthi sejarah ing Barrow Line, liwat gerbang kunci sing lawas. Diduweni lan dioperasikake dening Athy Enterprise Center, bathi apa wae sing dipikolehi ing kapal kasebut yaiku kanggo perawatan kapal lan dana proyek komunitas liyane ing wilayah Athy.

Inisiatif utama wisata kasebut yaiku ngenalake akeh wong kanthi seneng dalan gedhe ing Kabupaten Thoroughbred.

 

Ndeleng postingan iki ing Instagram

 

Pos sing dituduhake dening Athy Boat Tours (@athyboattours) on

Salah sawijining atribut utama kunci Burrow sing nggawe unik banget yaiku elemen sejarah - kunci wis meh padha 300 taun, nalika konstruksi diwiwiti ing taun 1750-an. Beda karo kunci liyane kaya Shannon ing endi kabeh gerbang lan entri elektronik, gerbang kunci Burrow isih kanthi manual digulung munggah lan mudhun, menehi kesan asli saka kapal kasebut ing jaman mbiyen.

Thanks kanggo Athy Boat Tours lan pangopènan kanal, saluran banyu Athy wis nambah pariwisata luwih saka 500% sajrone limang nganti enem taun kepungkur! Inisiatif Barrow Blueway sing diusulake ing Athy saiki (inisiatif Waterways Irlandia sing bakal ndeleng trek mlaku-mlaku lan bersepeda 112km saka Kildare nganti Carlow) bakal nambah pariwisata ing kanal-kanal kasebut. Kanthi ngenalake Blueway, Athy Enterprise Center ngarep-arep bisa ndeleng kanal-kanal sing mbukak nganti spektrum turis sing anyar, kanthi layanan lan lawang sing luwih apik kanggo kanal kanggo para cacat lan wong sing duwe masalah mobilitas.

Ditembak dening Film Gerbang Merchant, klip video cendhak iki bubar diterbitake ing YouTube menehi sampeyan pinemu babagan perjalanan sing santai ing kanal Kildare. Coba nonton dhewe lan pikirake Athy Boat Tours mbesuk sampeyan pengin ngrasakake kabeh kaendahan lan alam sing ditawakake Kildare!