Pariwisata Sustainable ing Kildare

Pariwisata minangka industri kunci lan sektor ekonomi penting ing Irlandia lan nduweni peran penting ing ngasilake pendapatan. Kanggo nglindhungi industri lan nggawe masa depan sing lestari, diusulake yen Into Kildare bakal ngembangake strategi pariwisata lestari sing kalebu ora mung ekowisata nanging uga ngatur pertumbuhan pariwisata kanthi cara sing lestari.

Mission
Kanggo promosi pariwisata lestari minangka sarana kanggo nggawe lapangan kerja, nglindhungi aset pariwisata lan ndhukung masyarakat sing luwih akeh.

Vision
Into Kildare bakal dadi papan pariwisata sing paling lestari ing Irlandia sing diwakili dening anggota saka industri pariwisata lan perhotelan.

dislametaké

  • Nyorot lan promosi praktik pariwisata sing lestari
  • Ningkatake kesadaran pariwisata sustainable kanggo industri lan pengunjung
  • Ndhukung pangayoman saka warisan budaya lan alam ing Kabupatèn
  • Nyetel langkah-langkah, garis wektu lan asil sing jelas ing Kabijakan Pariwisata Sustainable lan nemtokake cara kemajuan bakal diukur lan dipantau

Kepiye carane iki bakal ditindakake
Kanthi nyelarasake karo Tujuan Pembangunan Lestari PBB kanggo ngenali lan nindakake tumindak tartamtu sing bakal duwe pengaruh positif ing pariwisata lestari ing County Kildare, Into Kildare bakal ndeleng telung pilar:

  1. Ekonomi - keuntungan kanggo bisnis
  2. Sosial - impact ing masyarakat lokal
  3. Lingkungan - pangembangan lan perlindungan ekowisata

Tumindak lan aktivitas kasebut bakal duwe tujuan jangka pendek lan jangka panjang kanthi tujuan sing jelas sing bisa diukur lan metrik kunci ing sadawane dalan kanggo ngukur kemajuan lan sukses.

SDGs PBB, sing fokus ing tujuan jangka panjang, lan bakal nyukupi kabutuhan pilar kasebut yaiku:

10. Suda Inequalities: nggawe pariwisata diakses kanggo kabeh

  • Nggarap pemangku kepentingan sing relevan kanggo nyengkuyung situs pengunjung supaya bisa diakses kanggo pengunjung sing kurang mobilitas, pandeleng, pangrungu lsp.
  • Promosi kegiatan gratis / murah kanggo pengunjung / warga lokal

11. Kutha & Komunitas Lestari: pelestarian aset warisan budaya lan alam

  • Ningkatake pesen kanggo nggunakake lokal, kanthi ndhukung bisnis Kildare iki uga ndhukung ekonomi lokal
  • Ndhukung pangembangan produk pariwisata anyar lan sing wis ana sing ngupaya nglestarekake warisan budaya lan alam

15: Urip ing Darat: ngreksa lan ngreksa keanekaragaman hayati

  • Ningkatake pangembangan rute mlaku lan sepeda sing lestari kayata Greenways & Blueways lan pengaruhe keputusan kanggo mesthekake produk kasebut lestari
  • Dorong pengunjung kanggo ngunjungi kabupaten lengkap lan promosi musim puncak lan bahu supaya ora 'wis pariwisata'