Crita Kita

Jejak Shackleton

Jejak Warisan South Kildare - 'Way's Explorer'

Mlaku-mlaku Lumantar Sejarah lan Warisan Kita….

Omah & Taman Burtown

Perjalanan menyang Burtown House & Gardens sing ana ing antarane Athy lan Ballytore. Atine duwe omah Quaker sing umure 300 taun, ora bisa didol lan isih urip karo kulawarga sing mbangun.

Diubengi karo warisan generasi sadurunge, lan digawe dening Isabel Shackleton, sedulur saka panjelajah Earnest sing nandur akeh akoni emas ing sangisore wit-witan ing wiwitan musim semi.

Omah lan Taman Burtown 9
Omah & Taman Burtown

Taman kasebut digawe saka pirang-pirang wilayah, kalebu wates vegetasi gedhe, shrubberies, taman rock, mlaku-mlaku kanthi dibagi karo pergola, kebon sundial, kebon lawas, kebon sayuran organik sing tembok lan kebon alas sing gedhe, kabeh diubengi mlaku-mlaku meadow sing apik.

Pengunjung bisa leren saka plancongan kebon kanggo ngrasakake panganan sing enak adhedhasar pametune mangsan organik saka kebon pawon, kue lan krasan kanthi limun krasan lan apel apel ing cafe galeri sing ana ing halaman sing apik sing dipasang ing omah, kabeh katon pameran lukisan botani sing nggumunake, foto Vanishing Irlandia, lan akeh foto Quaker awal.

Toko Kerajinan & Hadiah Crookstown

Perjalanan menyang Pusat Kerajinan Crookstown: mandeg 20 -35 menit.

Ing kene Wisata bisa ndeleng seni, kerajinan tangan lan atraksi ing situs, toko hadiah, lsp.

Ana penawaran khusus sing nggawe kesempatan foto potensial kayata: pesawat simulator lan liya-liyane. Akeh tur bakal kepincut kanggo souvenir / kerajinan tradisional Irlandia sing ditampilake.

Desa Kerajinan Bengkok 9
Desa Kerajinan Bengkok

Perpustakaan Ballitore & Museum Quaker

Perpustakaan Ballitore lan Museum Quaker disimpen ing Balai Rapat kanggo masarakat Friends ing Ballitore, County Kildare. Ballitore minangka desa sing apik banget sing didegake dening Quakers ing taun 1700an. Desa kasebut tetep nduweni semangat kesederhanaan lan modesty sing selaras karo nilai-nilai Quaker. amarga tulisan Maryam leadbeater lan korespondensi karo wong kayata Mary Edgeworth lan Edmund Burke, Ballitore misuwur.

Quakers saka Yorkshire sing nggawe Ballitore, ngowahi lembah kasebut dadi lahan pertanian sing subur, lan ngembangake kutha kasebut minangka pamukiman Quaker. Nyatane, Ballitore minangka siji-sijine pamukiman Quaker sing direncanakake lan permanen ing Irlandia. Ballitore minangka omah kanggo sawetara bangunan sejarah. Museum, sing dilebokake ing perpustakaan ngemot pilihan artefak lan kenangan sing asipat khas lokal. Barang-barang sing dikarepake Quaker kalebu gaun pengantin lan bonnet sing dipakai Marian Richardson ing Ballitore ing taun 1853.

Salib Dhuwur Bulan

Ing Moone, Co Kildare dadi salib paling dhuwur nomer loro ing Irlandia. Bentuke cukup unik, lan kasusun saka telung bagean, sisih ndhuwur lan pangkalan ditemokake ing kuburan biara ing taun 1835 lan didegake maneh minangka salib lengkap, nanging ing taun 1893 batang tengah poros ditemokake lan salib pungkasane dibangun maneh kanthi ukuran asline, saiki ngadeg ing 17.5 kaki, salib kasebut dipasang ing reruntuhan gereja abad pertengahan.

Tema salib yaiku pitulung saka dewa, kepiye pitulung saka dewa nalika butuh, Daniel ing jugangan singa, bocah telu ing tungku geni lan mukjizat roti lan iwak ing layar sing digambarake. Biara kasebut dipercaya didegake dening St Palladiusin ing abad kaping 5 lan didedikake kanggo St Columcille ing abad kaping 6, lan salib kasebut dibangun saka granit nalika abad kaping 10.

Omah Belan

Muter maneh lan bali mudhun ing bukit saka The High Cross Inn menyang jembatan gundukan, njupuk sisih tengen sadurunge jembatan kanggo terus munggah ing Belan Avenue. sampeyan bakal ngliwati Pabrik Belan lawas, taman rusa, 3 wong bodho sing beda ing lanskap nalika sampeyan teka ing pondok gerbang heksagonal Belan, kanthi pemandangan reruntuhan kandhang Belan sing nate dipasang ing omah gedhe iki omah, dadi omah gedhong paling gedhe ing Irlandia.

Pusat Warisan Athy & Museum

Muter menyang kanan Belan, ngiring ing sisih kiwa pisanan menyang arah Athy, mula sampeyan bakal melu r 418 sing bakal nggawa sampeyan menyang kutha athy. Saka kene, pindhah menyang Museum Pusat Warisan ing Athy lan delengen eksklusif sajagad, lan mung pameran Shakelton permanen. Tur bakal dipungkasi karo tur audio & visual. penawaran khusus liyane kasedhiya kanthi kabar canggih kayata ceramah khusus, pamicara tamu lsp.

Athy minangka salah sawijining Kutha Warisan sing ditunjuk ing Irelands. Sugih karo situs budaya lan bersejarah & nawakake mlaku-mlaku kanthi apik ing pinggir kali. Museum kasebut dununge ana ing omah Pasar abad kaping 18, nggawa sejarah Athy lan acara bersejarah utama. Dibangun c1730 minangka omah Pasar lan gedhong pengadilan, ditandhani transisi saka desa menyang kutha pasar ing pemukiman Anglo-Norman abad kaping rolas. Temokake sejarah Athy saka dhasar Anglo-Norman, nganti keterlibatan pria Athy ing Perang Dunia 1, sing ana ing campuran swara lan sesanti sing nyenengake.

Temokake sejarah Athy saka dhasar Anglo-Norman, nganti keterlibatan pria Athy ing Perang Dunia 1, sing ana ing campuran swara lan sesanti sing nyenengake. Temokake uga efek pemberontakan 1798, lan Keluwen gedhe, Quaker Kildare kidul lan Kellyites of Athy. Rasakake sensasi lan tumpahan balapan motor Gordon Bennett taun 1903, sing ana ing sirkuit sing ana ing sacedhake Athy lan tindakake eksploititas penjelajah antarkis Sir Ernest Shackleton ing pameran permanen sing dikhaskan kanggo penjelajah antarctic Irlandia lan akeh liyane -drop lan temokake kepungkur. penawaran khusus liyane kasedhiya kanthi wicara khusus babagan wicara khusus lan tur mlaku-mlaku.