Crita Kita

Bomber Benang sing Ora Bisa Ngomong Ora!

Bom Benang ditindakake saben wulan Juni minangka bagean saka Festival Komunitas Fest Juni ing Newbridge, Co Kildare. Asile wit ing Linear Park ing pinggir Liffey dihias kanthi warna-warni kanggo rasa seneng sing enom lan tuwa.

Amarga COVID-19, Juni Fest ora bakal kedadeyan taun iki. Paling ora nganggo bentuk sing biasane.

Pengebom Benang wis diterangake minangka 'knitters on steroid', nggawe bentuk sing luar biasa lan katon mokal, kabeh saka wol modhal lawas sing sederhana.

Nalika virus kasebut mengaruhi festival taun iki, kepala Yarn Bomber, Annie Morris, ora ngerti tegese 'ora'.

Annie diwanti-wanti wong Newbridge supaya nggawe benang ngebom omah, perabotan, lan anggota kulawarga minangka bagean saka Dina Bom Nasional Benang Nasional sing nulungi Barnardos.

Wis udakara €, 2,000 wis ditambah lan kita isih ngetung.

Annie malah wis ngebomake mobil putrine (Fiat 500) kanggo nyorot apa sing bisa ditindakake wong-wong sing saiki ing omah supaya bisa nambah urip - nganggo jarum rajutan utawa rajutan lan benang warna.

Annie wis diwenehi ijin dening An Garda Síochána ing Newbridge kanggo nyopir mobil pembakaran benang putrine menyang komunitas pensiun ing McAuley Place ing Naas kanggo menehi semangat para warga.

Sawise mandheg ing McAuley Place, dheweke bakal menyang Biara Keluarga Suci ing Newbridge kanggo nuduhake sedulur tuwa (sing nggawe akeh kreasi sing nghias mobil) asil gaweyane.

Annie ngarepake arep ana ing McAuley Place, Naas wiwit jam 2.00 sore lan Holy Family Convent, Newbridge jam 3.00 sore dina Kemis iki - 7 Mei.

"Muga-muga", ujare Annie, "'Swift Knitty Drive-by' bakal nyengkuyung wong-wong sing saiki lagi terisolasi lan aku kepengin banget ngawal Garda"

Miturut Direktur Fest Juni, Stephen Connelly: 'Festival Juni sedhot ditundha kanggo taun iki, nanging kita ngrencanakake macem-macem kegiatan virtual supaya wong bisa digunakake bebarengan sajrone konstruksional'.

Wis, kita wis mbukak 3 kuis virtual (8.00 wengi - Kamis), kanthi luwih direncanakake. Luwih saka 300 omah melu kuis minggu kepungkur.

Deleng Juni Fest Newbridge Facebook (https://www.facebook.com/junefestnewbridge /) kanggo rincian babagan cara ngakses Quiz.

(Salin video, foto resolusi dhuwur lan informasi luwih lengkap kasedhiya saka:
Stephen Connelly (Sutradara Festival Fest Juni) 085 7112811 newbridgejunefest@gmail.com)