Pandhuan & Gagasan Perjalanan

Pitung Lumampah Ing Kildare

Yen sampeyan kepengin golek lebu cobwebs lan nuli hawa seger akhir minggu iki, kenapa ora pilih sawetara Kildare sing apik banget!

Entuk denyut jantung nalika njelajah apa sing ana ing ngarep lawang sampeyan! Kildare sing ayu duwe sawetara jalur sing paling apik ing negara iki, kanthi peninggalan kuno lan situs arkeologi sing ana ing saindenging kabupaten, lan kanthi pitung lakune iki sampeyan ora bakal kepenak melu kegiatan akhir minggu!

1

Killinthomas Woods

Killyguire

Mung limang menit drive saka Desa Rathangan dumunung ayu lan relatif durung ditemokaké Killinthomas Woods. Kapenuhan bluebells ing musim semi lan lan lantai oranye saka godhong-godhongan enom ing musim gugur, ana pilihan kanggo mlaku-mlaku cendhak lan dawa, kabeh diwiwiti lan pungkasan ing parkir mobil.

Ana plang sing ditandhing ing kabeh jalur, saengga bisa mlaku 10km iki gampang dilayari kanggo para pengunjung. Walkers bisa ngrasakake macem-macem ekosistem kayu, kanthi macem-macem jinis flora lan fauna.

2

Omah Castletown

Celbridge

Nggoleki njobo gedhe karo meander watara parklands narik ati saka Omah Castletown! Mbukak taun-taun, parklands gumunggung tilase nggumunke lan mlaku kali, lan babar blas free kanggo mlebu.

Sajrone sejarah, taman iki kalebu macem-macem flora lan fauna asli, mula mripatmu tetep tetep katon ing wit, kali lan tlaga!

3

Taman Hutan Donadea

Dumunung luwih saka 30 menit ing sanjabane Kutha Kildare Taman Hutan Donadea. Kanthi telung tilase mlaku sing kapisah, kabeh saka 1km nganti 6km, ana sing cocog karo kabeh umur ing kene.

Kanggo plancongan sore, tindakake Lake Walk, sing daur ulang ngubengi tlaga sing kebak banyu lan ora luwih saka setengah jam. Jejak Alam mung ana ing sangisore 2km, sing liwat sawetara arsitektur dramatis ing estate kasebut. Kanggo walker sing luwih ambisius, Walk Aylmer minangka jejak Slí na Slainte 6km sing nggawa walker ing sekitar taman.

4

Cara Barrow

Rasakake mlaku-mlaku akhir minggu ing pinggir salah sawijining kali paling bersejarah ing Irlandia, Kali Barrow. Kanthi narik kawigaten ing saben towpath sing umure 200 taun iki, kali iki minangka kanca sing cocog kanggo sapa wae sing mlaku-mlaku utawa bersepeda ing sadawane kali Cara Barrow.

Rasakake flora lan fauna sing ana ing pinggir pinggire, kunci sing apik banget lan pondokan penjaga kunci lawas sing apik.

An pandhuan audio kasedhiya karo liwat rong jam worth ngrungokake, kapenuhan crita lan informasi ing raja kuna Leinster, alis Iblis, miniatur katedral St Laserian lan liyane.

5

Cara Terusan Kraton

Rute sing padha karo Barrow Way, linear sing apik iki lumaku apik banget kanggo sing pengin nyruput kopi lan terus mlaku. Mlaku-mlaku adoh saka sing dikarepake, sampeyan bisa kanthi gampang numpak transportasi umum kanggo nggawa sampeyan bali menyang titik wiwitan.

Ana sawetara conto pinunjul saka arkeologi industri abad kaping wolulas sing dikepengini, kalebu Ryewater Aquaduct sing njupuk kanal ing ndhuwur kali Rye, lan suwene dibangun enem taun.

6

Athy Slí

 

Ndeleng postingan iki ing Instagram

 

Pos sing dituduhake dening Daniel Craig (@im_daniel_craig)

Kagem godhong-godhongan sing apik nalika mlaku-mlaku ing dina Minggu sing gampang ing Athy Slí. Miwiti saka gedhong pengadilan (dibangun ing taun 1857) karo Kali Barrow, mlaku 2.5km kasebut mlaku-mlaku kanthi cedhak kali, munggah ing Barrow Path, ngliwati Gereja St Michael ing Irlandia, ing jembatan Kuda lan Jembatan Rel, lan ing sadawane kali Jalur Terusan.

Rute bunder iki bisa mlaku ing endi wae lan cocog kanggo kanca sing wulunen, nyurung strollers, utawa mung metu sajrone 30 menit kanggo nikmati sunar srengenge ing Februari.

7

St Brigid kang Trail

 

Ndeleng postingan iki ing Instagram

 

Kiriman sing dituduhake dening Regina (@reginaoftheland)

 

Dumunung ing Wétan Kuno Irlandia yaiku St Brigid's Trail, jantung asal-usul Kristen ing Irlandia.

Crita luar biasa saka St Brigid, santo pelindung wanita sing dikasihi Irlandia, lan wektu ing Kildare disorot ing saindhenging St Brigid's Trail nalika sampeyan njupuk sawetara landmark paling kondhang ing Kildare Town.

The Trail wiwit ing Pusat Warisan Kildare ing Market Square ngendi pengunjung bisa nonton presentation audio-visual ing St Brigid. Jejak kasebut banjur nggawa sampeyan lelungan liwat Katedral St Brigid, Gereja St Brigid lan mesthi Pusat Solas Bhríde sing dikhususake kanggo warisan spiritual St Brigid lan relevansi kanggo jaman saiki. Titik pungkasan ing tur kasebut yaiku Sumur St Brigid kuno ing Tully Road, ing ngendi para pengunjung bisa mlaku-mlaku kanthi tentrem.