Castletown House Parklands Kildare
Pandhuan & Gagasan Perjalanan

5 Jalur Wisata Alam paling apik ing Kildare

Cuaca pancen apik banget ing sawetara wulan kepungkur, flora lan fauna wis subur lan lagi nutupi sinar srengenge sing mulya. Mlaku-mlaku liwat jalur alam sing apik banget Kildare minangka cara sing paling apik kanggo mbengi sore sing cerah! Saka karpet bluebells lan papak liar sing nutupi jubin alas saka Kayu Killinthomas tilase alam lan mlaku-mlaku ing tlaga sing kebak satwa ing Taman Hutan DonadeaFen Pollardstown liyane saka 5 jalur utama yaiku harta karun nasional lan internasional, misuwur amarga pucuk glasial lan minangka musim semi paling gedhe ing Irlandia sing akeh tanduran lan spesies manuk langka.

Dadi, coba luangake sawetara wektu kanggo njelajah mlaku-mlaku, dalan, lan dalan sing apik lan tenang lan nemokake harta karun ing Kildare sing ndhelik ing musim panas iki.

1

Taman Hutan Donadea

Kilcock

Taman Hutan Donadea dununge ana ing sisih lor-kulon Kildare lan udakara 243 hektar alas campuran. Dikelola dening Coillte Layanan Kehutanan Irlandia Taman Hutan Donadea lan dadi omah kulawarga Anglo-Norman Aylmer sing ngrebut kastil (saiki dadi reruntuhan) wiwit taun 1550 nganti 1935. Ana akeh fitur sejarah kalebu sisa-sisa kastil, kebon tembok, greja, menara, omah es, omah kapal lan Jeruk Pohon Avenue. Uga ana tlaga 2.3 hektar kanthi bebek lan manuk liyane lan tampilan lili banyu nalika musim panas. Aliran tembok minangka bagean saka saluran taman.

Jejak alam lan dalan alas sing beda-beda kalebu daur ulang Aylmer 5km lan kursi roda sing bisa diakses kursi roda, Lake Walk, uga kafe sing nyedhiyakake panganan ringan, dadi fasilitas sing luar biasa kanggo dina kulawarga. Taman alas iki uga ngemot Memori 9/11 sing diilhami saka memori Sean Tallon, petugas pemadam kebakaran enom, sing kulawargane wis pindah saka Donadea.

Ngunjungi: Taman Hutan Donadea

2

Cara Barrow: Jejak Riverside Bersejarah

Robertstown, County Kildare
The Barrow Way Kildare

Rasakake mlaku-mlaku ing wayah awan, dina kanggo njelajah kali paling apik lan kali paling dawa nomer loro ing Irlandia, kanthi minat ing saben towpath sing umure 200 taun iki. Munggah ing Pegunungan Slieve Bloom ing sisih tengah kidul, lan mili gabung karo 'sedulur' loro, yaiku Nore lan Suir, sadurunge mili menyang Segara ing Waterford. Iki digawe bisa dilayari ing abad kaping wolulas kanthi nambah bagean saka kanal sadawane dalan, lan Barrow Way sepanjang 114km ngetutake dalan towpaths lan kali sing isih ana ing desa Lowtown ing Kildare nganti St Mullins ing Co Carlow. Lanskap utamane kalebu towpaths suket, trek lan dalan sing sepi.

Sampeyan saiki bisa nikmati pandhuan audio nalika mlaku ing dalan Barrow. Pandhuan iki duwe informasi lan crita sajrone 2 jam, ing antarane: raja-raja kuno Leinster, alis Setan, katedral miniatur St Laserian, lan Grand Prix sing rame taun 1903. Iki minangka kanca sing sampurna kanggo sapa wae sing mlaku utawa muter Barrow Way, utawa kayak utawa lelayaran navigasi Kali Barrow lan garis Grand Canal. Sampeyan bisa ndownload versi conto pandhuan ing GuidiGo utawa download versi lengkap karo aplikasi seluler GuidiGO ing App Store utawa Google Play.

Ngunjungi: situs

3

Kayu Killinthomas

Killyguire, Rathangan
Killinthomas Kayu Kildare

Gandheng karo Coillte, Kayu Killinthomas wis ngembangake area fasilitas 200 hektar sajrone 1 mil Ratnangan desa Iki minangka alas konifer campuran kanthi flora lan fauna sing beda-beda. Proyèk iki menangaké penghargaan nasional Towns Tidy kanggo konservasi satwa ing taun 2001. Ana udakara 10 km mlaku-mlaku plang ing kayu lan menehi akses menyang macem-macem ekosistem. Ing musim semi / awal musim panas, alas iki karpet nganggo bluebells lan papak liar. Iki minangka salah sawijining wilayah sing durung ditemokake kanthi kaendahan alam sing luar biasa ing County Kildare. Wis mlebu taman mobil sing apik gratis lan gampang diakses kanggo kabeh wong.

Ngunjungi: situs

4

Cagar Alam Pollardstown Fen

Pollardstown, Co Kildare

Fen Pollardstown minangka fen panganan paling gedhe ing musim semi ing Irlandia lan dadi situs sing penting banget kanggo nasional lan internasional. Minangka fen post-glacial sing wiwit tuwuh udakara 10,000 taun kepungkur nalika wilayah kasebut ditutupi tlaga gedhe. Suwe-suwe tlaga iki kebak vegetasi mati sing akumulasi lan pungkasane malih dadi gambut fen. Banyu sing akeh kalsium sing ditemokake ing kene nyegah pangowahan biasane saka fen dadi bog sing saya gedhe lan terus nyegah proses iki nganti saiki.

Fen umume kalebu kolam renang banyu tawar, tambalan scrubland, lan area alas sing gedhe sing ana ing ujung kulon cadangan. Ana akeh spesies tanduran langka ing wilayah kasebut kayata Shining Sickle Moss lan lumut arktik-alpine lumut Homalothecium nitens. Spesies tanduran langka liyane kalebu Marsh Orchid sing ragi sempit, Slender Sedge lan Marsh Helleborine. Akeh spesies manuk penduduk lan uga migran mangsa lan musim panas bisa ditemokake ing habitat kasebut. Ing antarane kalebu peternak biasa kayata Mallard, Teal, Cood, Snipe, Sedge, Warbler, Grasshopper lan Whinchat. Spesies liyane kayata Merlin, Marsh Harrier lan Peregrine Falcon kedadeyan sacara rutin minangka bawahan.

Dununge udakara 2km sisih lor-kulon Newbridge County Kildare.

Ngunjungi: situs

5

Castletown House Parklands

Castletown, Celbridge
Castletown House Parklands Kildare

Parkland lan River Walks mbukak saben dina suwene setaun. Castletown demesne menang Green Flag Award 2017 lan 2018 saka An Taisce lan park Pollinator Award paling apik miturut Rencana Pollinator All-Ireland sajrone kalorone. Ora ana biaya mlebu kanggo mlaku-mlaku lan njelajah taman. Asu bisa ditampa, nanging kudu terus dipimpin lan ora diidini ing tlaga, amarga ana nyarang satwa.

Pengaruh Lady Louisa ing Castletown bisa dideleng ora mung ing njero omah, nanging uga ing taman sing wis ditemtokake kanthi tliti sing ngubengi omah kasebut. Owah-owahan lanskap ing Castletown diwiwiti sajrone ngurus kediaman Katherine Conolly lan kalebu nggawe vistas saka omah kasebut menyang Wonderful Barn lan Conolly Folly ing wiwitan taun 1740. Pengaruh saka perbaikan sing digawe adhine Emily ing Carton, Lady Louisa nguripake parkland Castletown ing sisih kidul omah menyang Kali Liffey lan nggawe lanskap sing dirancang kanthi gaya 'alami' sing diperjuangake dening Kapabilitas Brown. Taman kasebut kalebu padang rumput, dalan banyu lan alas kanthi aksen buatan manungsa kanthi tliti dilebokake ing alam sing bisa ditemokake lan ditemokake: candhi klasik, pondokan gothic, klompok wit impor sing langka sing mbukak papan sing amba, isih ana kolam, kaskade lan alur banyu , kabeh ningkatake rasa seneng kegiyatan ing njobo jaringan sing akeh, sing dipulihake ing taun 2011–13 dening OPW kanthi dhukungan saka Fáilte Irlandia.

Ngunjungi: Castletown.ie/the-parkland