Pandhuan & Gagasan Perjalanan

Walking Top ing Kildare

Yen sampeyan luwih jero mlebu njobo ruangan, rasa seger maneh. Pedesaan alam murni Kildare — ambune, swara, lan pemandangane - duwe kekuwatan kanggo nganyari maneh. Ngrangkul lan dioyak — Kildare sugih kesempatan ing dalan utawa ing dalan. Nanging sampeyan lelungan, nanging sampeyan nantang dhewe, sampeyan bakal entuk pemandangan biasa ing dataran terbuka kuna, alas sing mempesona, satwa sing beda-beda, lan kanal sing mbelok. Rasane ngono? Sampeyan wis nemokake: kamar kanggo ambegan.

Dadi, manawa ana rambute sing ramah kulawarga utawa mlaku-mlaku kanthi semangat sing kuat, Into Kildare wis ngrampungake sawetara papan sing disenengi ing County:

1

Curragh

Newbridge

Curragh luwih saka lomba balap utama, minangka sing paling gedhe ing Irlandia, paling apik, lan mung bisa dadi conto saka padang rumput sing ora ditemtokake ing dataran rendah kuno sing isih ana. Kanthi dalan mlaku 5,000 hektar saka Kutha Kildare menyang Newbridge, Curragh nawakake dalan gedhe sing bisa dijelajah.

2

Mlaku alas

Taman Hutan Donadea

Taman nawakake macem-macem mlaku-mlaku kanggo kabeh level pengalaman, saka sawetara menit sajrone ngubengi tlaga; Jejak Alam 30km minangka dalan liyane, sing mbukak dalan liwat arsitektur estat sing apik banget lan pungkasane, Aylmer Walk minangka jejak Slí na Slainte 1.6km sing nggawa sampeyan ngubengi taman!

Killinthomas Woods

Mung sak mil ing njaba desa Rathangan, wilayah kasebut minangka wilayah Co Kildare sing apik lan ora ditemokake. Killinthomas Wood nduwe 10km mlaku-mlaku plang ing kayu, nawakake pilihan kanggo mlaku-mlaku kanthi cendhak lan dawa wiwit diwiwiti lan ngrampungake parkiran.

3

Terusan Mlaku

Jalan Kanal Agung

Nglacak mlaku liwat kutha lan desa cilik sing paling apik ing Kildare, kayata Ardclough, Salllins lan Roberstown, Grand Canal Way ngetutake towpaths suket sing nyenengake lan dalan pinggir kanal tarmac nganti tekan Harbour Harbour lan dalan sing luwih cekak, rute kasebut bisa dipérang dadi sawetara.

Cara Terusan Kraton

The Terusan Kraton minangka dalan gedhe liyane sing mbukak saka Ashtown, Co Dublin nganti Shannon. Wilayah sekitar wilayah kasebut nduweni deso Kildare sing paling apik, amarga ngliwati kutha Universitas Maynooth sing bersejarah lan kutha populer ing Leixlip. Ana sawetara minat sing nyenengake kanggo nyenengake, kaya Ryewater Aquaduct.

Cara Barrow

Cara Barrow minangka rute sing tentrem liwat lanskap syolen sing sepi, kanthi kali sing terus berkembang, tansaya megah saben mil kanggo perusahaan. Mlaku bisa diwiwiti saka salah sawijining kutha Kildare sing apik kayata Athy, Robertstown, Rathangan utawa Monastervin. Medan biasane kalebu towpaths suket, trek lan dalan sing sepi.

4

Nglacak Trails

Jejak Katedral St. Brigid

Jejak Warisan Arthurs Way

Jejak Warisan Arthur minangka rambute 16km sing apik banget ing sisih lor-wétan Kildare nalika sampeyan ngetutake langkah sing digawe, Arthur Guinness lan njupuk sawetara landmark sejarah penting ing dalan.

St Brigid's Trail

Salah sawijining jalur sing paling anyar ing kabupaten, St Brigid's Trail njupuk sawetara landmark terkenal ing Kildare. Miwiti ing Pusat Warisan Kildare, trek kasebut banjur mlebu Katedral St Brigid sadurunge mlebu kidul menyang Gereja St Brigid, nganti wong sing mlaku tekan tujuan pungkasan; Sumur St Brigid kuna ing dalan Tully.

Shackelton Trail

Jejak Shackelton nderek eksploitasi penjelajah Antartika sing misuwur Sir Ernest Shackleton ing sekitar Athy lan sateruse. Ing kene para pengunjung bisa mlaku-mlaku kanthi tur mlaku-mlaku lan uga mandheg lan njelajah siji-sijine pameran permanen sing dikhaskan kanggo penjelajah Antartika Irlandia Kildare.

Jejak Warisan Celbridge

Gabung Jejak Warisan Celbridge lan mlaku-mlaku liwat sejarah, wiwit wiwitan Christian Tea Lane, papan ngaso wong-wong Grattans; menyang Speaker Connolly's Castletown, papan dununge Georgia sing paling apik ing Irlandia; banjur menyang Desa Celbridge sing bersejarah kanthi jejak kali sing tenang utawa dalan sing apik karo wit-witan.

Jalur Monastik Kildare

Jalur Monastik Kildare njupuk pengunjung ing crita babagan fajar Kristen ing Irlandia, lan sawetara wong suci Irlandia sing paling misuwur kayata Brigid, Colmcille lan Patrick duwe hubungan sing kuat karo kabupaten kasebut. Jalur kasebut nyebabake reruntuhan biara kuno, menara bunder lan salib sing dhuwur.

5

Lanskap apik

Omah Burtown

Mbukak ing wulan Februari, Omah Burtown diubengi karo kembang sing subur, sayuran lan kebon alas kanthi taman lan pagunungan sing apik. Nalika pengunjung mlaku-mlaku, dheweke bisa ngerteni kebon sing digawe apik ing Burtown sing kalebu pirang-pirang wilayah kalebu shrubberies gedhe, kebon esuk, kebon lawas, kebon halaman sing luwih stabil, kebon sayuran organik lan tembok kebon gedhe sing diubengi kabeh pinggir banyu.

Castletown Parklands

Omah Castletown, salah sawijining omah gaya Palladian paling gedhe lan paling wiwitan ing taun 1722. Jelajahi lan mlaku ing abad kaping 18, Parklands lan Walking River, saka mburi omah, udakara rong mil, bisa ditemokake Obelisk.

Fen Pollardstown

Fen Pollardstown nawakake mlaku unik ing lemah sing unik! Dumunung udakara 3km saka Newbridge, County Kildare, Fen iku 220 hektar lahan gambut alkalin. Papan dununge penting banget internasional, amarga jinis sistem saiki wis langka ing Irlandia lan Eropa Kulon. Kajaba iku, ngemot pirang-pirang jinis vegetasi langka lan invertebrata, uga cathetan serbuk sari sing ora terganggu saka pangowahan komposisi vegetasi sing bakal bali menyang jaman es pungkasan.

Wong bodo Allen

Mlaku-mlaku ngubengi Bog saka Allen lan sinau sejarah salah sawijining bahan bakar Irlandia sing paling bersejarah lan terkenal. 'Walk peatland' iki minangka tampilan sing mbukak mripat ing kontribusi bogland Kildare menyang Irlandia lan bocah cilik bakal kepincut karo omah kaca tanduran karnivora.